Pereiti į pagrindinį turinį

"Neptūno" žaidėjus slegia nežinomybė

2009-07-22 09:34
Noras: Klaipėdoje gimęs ir augęs V.Vasylius norėtų ir toliau ginti savo miesto garbę.
Noras: Klaipėdoje gimęs ir augęs V.Vasylius norėtų ir toliau ginti savo miesto garbę. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Po vieno sėkmingiausių sezonų Klaipėdos "Neptūną" prieš kitą sezoną, regis, paliks visi pagrindiniai krepšininkai. Kiek anksčiau apie tai užsiminė Deivydas Gailius ir Martynas Mažeika, šiandien puse lūpų kalba Arvydas Eitutavičius, Valdas Vasylius bei Paulius Morkeliūnas.

Sezonu patenkinti

Sėkmingiausią sezoną nuo 2001 m. sužaidęs "Neptūnas" kitą sezoną veikiausiai pasitiks atsinaujinęs iš pamatų. Buvę komandos lyderiai taip pat neslepia džiaugsmo dėl sėkmingo sezono.

"Sezoną vertinu tikrai teigiamai ir jeigu skirčiau balą pagal dešimties balų sistemą, tai duočiau devynis su puse balo, – teigiamai apie praėjusį čempionatą kalbėjo Arvydas Eitutavičius. – Labai gaila, kad nepavyko iškovoti Lietuvos krepšinio lygos bronzos medalių. Manau, pritrūko mažų dalykų – atkovoto kamuolio, geresnės gynybos varžybų pabaigoje ir, aišku, protingesnių sprendimų. Bet komanda buvo jauna, todėl išvengti šio broko yra itin sunku."

Ganėtinai savikritiškas buvo ir kitas "Neptūno" lyderis Valdas Vasylius, kuriam labiausiai galvą skaudėjo dėl Baltijos krepšinio lygos "Iššūkio" taurės turnyro.

"Sezonas buvo neblogas, o jeigu būtume patekę į BBL finalinį ketvertą, sakyčiau, kad geras. Jeigu būtų pavykę iškovoti LKL bronzą, tuomet puikus", – mintimis dalijosi 25 metų puolėjas.

Norėtų likti Lietuvoje

V.Vasylius ypač pabrėžė, kad norėtų likti ir toliau rungtyniauti Lietuvoje, tačiau ateitis atrodo labai miglota.

"Pirmiausia tikiuosi atgauti skolas už praėjusį sezoną, o tada laukti naujo pasiūlymo. Jeigu pateiktų gerą pasiūlymą, kodėl nepasilikus, – kalbėjo atletas. – Apskritai, noriu likti ir toliau žaisti gimtinėje."

"Klaipėdoje tikrai labai norėčiau likti. Jeigu būtų pinigų, vėl ta pati sudėtis, būtų tiesiog fantastiška ir tikrai mąstau aš taip ne vienas, tačiau realybė yra kitokia", – realistiškai situaciją vertino Paulius Morkeliūnas.

Šiuo metu Jungtinėse Amerikos Valstijose viešintis A.Eitutavičius buvo kiek kategoriškesnis buvusios komandos atžvilgiu.

"Galiu pasakyti tiesiai šviesiai, kad jokios derybos dabar su "Neptūnu" nevyksta. Sunku suprasti, kodėl taip yra, bet tikriausiai komandos valdybai šiuo metu ne tas galvoje. Prioritetas, manau, turėtų būti atiduoti žaidėjams skolas už praėjusį sezoną", – griežtai nukirto gynėjas.

Ateitis labai miglota

Visa trijulė atsargiai vertino savo ateities perspektyvas ir nieko išsamiau pasakyti negalėjo.

"Tiesą pasakius, jokių konkrečių pasiūlymų nesu gavęs, – atviravo V.Vasylius. – Po sezono žinau, kad domėjosi vienas Lietuvos klubas bei aukščiausios Italijos lygos ekipa."

Kiek konkrečiau apie savo norus ateityje pasakojo A.Eitutavičius, tačiau kur jo karjerą pakryps kitą sezoną, klaipėdietis atsakyti taip pat negalėjo.

"Šiuo metu yra vedamos derybos su keliais klubais, kurių viešinti nenorėčiau. Noriu žaisti aukštesniame lygyje, tarkime, Europos taurės turnyre. Smalsu išbandyti savo jėgas prieš tikrai aukšto lygio krepšininkus", – kalbėjo A.Eitutavičius.

"Pirmenybę teikčiau "Neptūnui", tačiau su jais jokios derybos nevyksta, laukiame likusių pinigų, – pasakojo P.Morkeliūnas. – Per daug atvirauti šia tema nenorėčiau, tiesiog kalbuosi su keliais tiek Lietuvos, tiek užsienio klubais."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų