Pereiti į pagrindinį turinį

Nubildėjo kaip niekad lietuviškas Briuselio maratonas

AFP nuotr.

Belgijos sostinės gatvėmis bėgo rekordinis skaičius Briuselio maratono dalyvių – per 14 tūkst. žmonių. Itin gausiai bėgime dalyvavo ir į Lietuvos pirmininkavimo komandą susibūrę lietuviai. Startą pagrindiniam – 42 kilometrų – maratonui davė Europos Komisijos narys Algirdas Šemeta.

Įvairiatautis Briuselio maratonas šiemet kaip niekad lietuviškas. Dešimtą kartą vykstantis bėgimas sutapo su Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai pusmečiu. Į Lietuvos pirmininkavimo komandą susibūrė per 130 žmonių. Tarp jų ir kelios dešimtys ne lietuvių, du iš jų atstovavo Lietuvai bėgdamI visą maratoną.

„Mane įkalbino kolega, su kuriuo dirbame Europos Parlamento vadovo kabinete. Nusprendžiau prisijungti ir bėgti kartu su juo ir jo draugais. Buvo nemažai bėgimo nuo kalno, tai puiku, dabar metas nusiprausti ir pailsėti“, – įspūdžiais dalijosi Lietuvos pirmininkavimo komandos bėgikė Erica Screen.

Maratono dalyviai galėjo pasirinkti vieną iš penkių distancijų. Daugiausia – pusė pirmininkavimo komandos narių – bėgo vieną trumpiausių – 4 kilometrų atstumą. 18 pasiryžo įveikti pusę maratono – 21 kilometrą.

„Paskutinį mėnesį prieš bėgimą, susitikus žmones koridoriuje, sulaukdavome ne tik klausimo, kaip sekasi pirmininkauti, bet ir teiravimosi, ar ruošiamės bėgti. Tai pagyvino atstovybės gyvenimą“, – šypsojosi Lietuvos pirmininkavimo komandos organizatorius Valdemaras Juozaitis.

„Kai išgirdau, kad lietuviai organizuoja, net nedvejojau – užsirašysiu būtinai. Nes manau, kad nors mūsų tiek mažai, turime būti kartu ir parodyti, kad mes – lietuviai ir kad galime kažką daryti kartu“, – entuziazmu tryško Lietuvos pirmininkavimo komandos bėgikė Dalia Murauskaitė.

„Nebuvo dvejonių sudalyvauti tokiame renginyje, nes Lietuva pirmininkauja Europos Sąjungai, todėl tai puiki proga reprezentuoti šalį ir kartu susitikti su lietuviais“, – džiaugėsi Lietuvos pirmininkavimo komandos bėgikas Dominykas Vaičiurgis.

Bėgime dalyvaujantys pirmininkavimo komandos nariai registruodamiesi turėjo sumokėti piniginį įnašą, kuris bus skirtas vaikais su negalia besirūpinančiam paramos fondui „Algojimas“. Iš viso bėgikai surinko per 4 tūkst. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų