Pereiti į pagrindinį turinį

Nuobodulį išsklaidė įvarčių lietus

Nuobodulį išsklaidė įvarčių lietus
Nuobodulį išsklaidė įvarčių lietus / Aliaus Koroliovo nuotr. Snaiperis: imušęs įvarti „Ekranui“, brazilas R.Ledesma (centre, Nr. 11) tapo rezultatyviausiu Lietuvos čempionato žaidėju.

Daugiau nei valandą nuobodžiai rungtyniavę "Šiaulių" ir Klaipėdos "Atlanto" futbolininkai per keliolika paskutinių mačo minučių įmušė šešis įvarčius.

Dramatiška atomazga

Šiauliuose įvykusios Lietuvos futbolo A lygos čempionato rungtynės tarp "Šiaulių" ir "Atlanto" komandų baigėsi lygiosiomis 4:4, nors po pirmojo kėlinio klaipėdiečiai buvo priekyje 2:0.

Kai 72-ąją min. "Šiaulių" žaidėjas, buvęs Klaipėdos futbolo mokyklos auklėtinis Rokas Urbelis, sušvelnino skirtumą 1:2, varžybų šeimininkai atkuto, o uostamiesčio vyrai pradėjo blaškytis. Netrukus šiaulietis Aleksandras Romanovas išlygino rezultatą.

Permaininga kova vyko iki paskutinės mačo akimirkos.

Aistros nerimo ir po finalinio švilpuko. Šiauliečiai niršo, kad neišsaugojo persvaros, o klaipėdiečiai svaidėsi griausmais teisėjams.

"Atlanto" vyriausiojo trenerio Vacio Lekevičiaus teigimu, šiauliečiai pirmąjį įvartį įmušė pažeidę taisykles, tačiau arbitras Sergejus Slyva (jaunesnysis) į tai neatkreipė dėmesio. Be to, už pretenzijas arbitrui klaipėdiečių ekipos saugas Donatas Surblys, jau eidamas drabužinės link, sulaukė raudonos kortelės.

– Teisėjas pradėjo "grybauti" nuo rungtynių pradžios. Bandydamas suvaldyti žaidimą, jis pradėjo dalyti baudų korteles į kairę ir į dešinę. Apmaudu, kad Lietuvos futbole yra arbitrų, kurie nori aikštėje būti matomi labiau nei žaidėjai, – neslėpė susierzinimo V.Lekevičius.

Vėl blykstelėjo brazilas

Į žūtbūtinį šturmą pakilę "Kauno" futbolininkai, artėjant šalies čempionato finišui, kol kas žengia pagal užsibrėžtą planą.

Po pralaimėjimo lyderiui Panevėžio "Ekranui" spalio 22-ąją savo aikštėje 0:3, kauniečiams, norint iškovoti aukso medalius, liko sunki užduotis – laimėti visas likusias šešerias rungtynes, tarp jų dvejas – ir su čempionų titulo siekiančiais panevėžiečiais.

"Kaunas" trečdalį plano jau įvykdė: spalio 29-ąją svečiuose 1:0 nugalėjo Vilniaus "Vėtrą", o lapkričio 2-ąją namuose 2:0 – "Ekraną".

Šį kartą, kaip ir per dvikovą su vilniečiais, nugalėtojų gretose blykstelėjo brazilas Rafaelis Ledesma, įmušęs pirmąjį įvartį ir padėjęs pasižymėti komandos draugui Vytautui Lukšai.

Rytoj "Ekranas" ir "Kaunas" susitiks Panevėžyje. Tai bus iš 17-ojo turo atkeltas mačas. Jei kauniečiai jį pralaimės arba sužais lygiosiomis, jiems užimti Lietuvos futbolo karalių sostą liks daugiau teorinių nei praktinių galimybių.

Jei abu favoritai po paskutinio A lygos turo savo sąskaitose turės po vienodai taškų, pagal Lietuvos futbolo federacijos (LFF) nuostatus būtų surengtos papildomos rungtynės neutraliame stadione.

"Ekranas" žada mūšį

Panevėžiečiai viliasi, kad tokių pabaigtuvių neprireiks.

"Mūsų žaidimas Kaune nebuvo blogas. Gaila, kad per tris minutes išsisprendė visų rungtynių baigtis, bet labai nenusiminėme. Trečiadienį savo stadione įrodysime, kad nesame silpnesni už "Kauną", – po varžybų S.Dariaus ir S.Girėno stadione teigė "Ekrano" vyriausiasis treneris Valdas Urbonas.

"Pralaimėjome rungtynes, bet ne čempionatą. Nesėkmę lėmė gynybos klaidos. Namuose turėsime progą atsitiesti. Tikiu, kad klaidų nebekartosime", – ryžtingai pridūrė panevėžiečių ekipos kapitonas Deimantas Bička.

"Stipri ta komanda, kuri tvirta psichologiškai. Mes įrodėme, kad esame pasirengę viskam", – apie "Kauno" nusiteikimą kalbėjo gynėjas Nerijus Radžius.

Pergalę skyrė sirgaliams

Tik likus mažiau nei parai iki 26-ojo turo paaiškėjo, kad finansinės krizės smaugiamas Vilniaus "Žalgiris" neboikotuos rungtynių su kita sostinės ekipa "Vėtra".

"Jaučiamės niekam nereikalingi, tačiau futbolininkai nutarė žaisti, nes gerbia savo ištikimuosius sirgalius", – sakė "Žalgirio" vyriausiasis treneris Mindaugas Čepas.

Pirmajame kėlinyje pavojingiau atakavo "Vėtra". 40-ąją minutę Mareko Andraščiko smūgis sudrebino "Žalgirio" vartų virpstą. Žalgiriečiai su kaupu nubaudė varžovus už saugo Anatolijaus Ostapo klaidą: Tomas Ražanauskas iš jo perimtą kamuolį perdavė Raimondui Vilėniškiui, kuris nuginklavo "Vėtros" vartininką.

"Kai nesugebi išnaudoti šešių puikiausių progų, nėra ko norėti. Nesugebėjome įmušti ir dar sugebėjome įvartį praleisti", – susikrimtęs kalbėjo "Vėtros" strategas Virginijus Liubšys.

"Pergalę skiriame mūsų ištikimiausiems sirgaliams. Dabartinė klubo padėtis liudija, kad tik jiems esame reikalingi", – pabrėžė žalgirietis M.Čepas.


Rezultatai

"Šiauliai"–"Atlantas" 4:4 (0:2). 600 žiūrovų. R.Urbelis (72), A.Romašovas (76), D.Strockis (89), I.Kirhneris (90, iš 11 m baudinio)/G.Juška (20, 90), M.Siličius (27), K.Atutis (80).

"Kaunas"–"Ekranas" 2:0 (2:0). 1000 žiūrovų. Įvarčius įmušė: R.Ledesma (43 min.), V.Lukša (44).

"Šilutė"–Marijampolės "Sūduva" 1:2 (1:2). 150 žiūrovų. G.Podelis (21)/I.Lukjanovas (6), D.Maciulevičius (37).

"Žalgiris"–"Vėtra" 1:0 (0:0). 416 žiūrovų. R.Vilėniškis (59).

Turnyro lentelė

1. "Ekranas" 25 17 5 3 34:10 56
2. "Kaunas" 24 15 6 3 45:10 51
3. "Sūduva" 26 13 6 7 31:21 45
4. "Vėtra" 25 11 6 8 28:22 39
5. "Žalgiris" 26 6 10 10 24:33 28
6. "Atlantas" 26 6 7 13 29:42 25
7. "Šiauliai" 26 5 9 12 24:35 24
8. "Šilutė" 26 3 3 20 17:59 12

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų