Olandijoje vyksiančiai regatai teisėjaus R. Milevičius

  • Teksto dydis:

Gegužės 29 d., sekmadienį, Nyderlanduose vyks antroji Beneliukso šalių lietuvių regata. Jos metu organizatoriai tikisi sulaukti apie 100 dalyvių, o regatai teisėjaus garbės svečias, žymus lietuvių buriuotojas Rokas Milevičius. Regata organizuojama kaip viena iš Benelux sporto žaidynių dalių.

R. Milevičius, žinomas kaip 2014-ųjų geriausias Lietuvos buriuotojas ir kaip pirmasis lietuvis dalyvavęs prestižinėse Volvo Open Race varžybose 2015-aisiais su olandų vadovaujama Brunel komanda, šįmet grįš į Olandiją teisėjauti Benelux regatai ir pasidalinti savo buriavimo patirtimi. Sportininkas kalbės apie savo dalyvavimą varžybose, dalinsis patarimais ir sėkmės receptais.

Be regatos dalyviai taip pat turės galimybę dalyvauti orientacinėse varžybose. Vaikams bus organizuojama speciali estafečių programa, kuria pasirūpins sekmadieninės mokyklos „Malūnėlis“ organizatoriai. „Olandija kaip valstybė gali didžiuotis ilga ir garbinga laivybos tradicija, tad kur geriau organizuoti Benelux žaidynių regatą, nei čia, – sako Olandijos lietuvių bendruomenės pirmininkė Lina Mengotienė. – Tikiuosi, kad ši žaidynių dalis taps tradicija ir paskatins Beneliukso šalių lietuvius ne tik susiburti bendrai šventei, bet ir atrasti buriavimo džiaugsmą“.

2016-ųjų Benelux regata – monotipinė, bus lenktyniaujama Belz 620, bermudų šliupo tipo kylinėmis jachtomis. Distancija – apie pusę jūrmylės. Po kelių plaukimų laimėtojai ir užimtos vietos bus nustatomi pagal surinktų balų skaičių. Regata vyks pietvakarinėje Olandijos dalyje, Arnemuiden mieste.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių