Pereiti į pagrindinį turinį

Olimpiečius Londone patikrina šunys ir skeneriai

2012-07-26 10:20
Olimpiečius Londone patikrina šunys ir skeneriai
Olimpiečius Londone patikrina šunys ir skeneriai / Simono Švitros nuotr.

Lietuvos irkluotojai – jau Londone. Antrose olimpinėse žaidynėse dalyvausiantį Mindaugą Griškonį nustebino ypač griežta apsauga.

„Įsikūrėme ne olimpiniame kaimelyje, o “Royal Holloway„ universiteto bazėje su visais kitais irkluotojais iš viso pasaulio. Olimpinis miestelis – tolokai nuo irklavimo trasų, tačiau čia, galima sakyti, tikrasis irkluotojų olimpinis kaimelis“, – pasakojo M.Griškonis.

Paklaustas, kaip Londonas pasitinka olimpiečius, irkluotojas pabrėžė, kad pompastikos – kur kas mažiau negu 2008-aisiais Pekine.

„Ten buvo kur kas daugiau šou, įspūdingiau. Londone jau esu viešėjęs, kai dalyvavau 2006-ųjų pasaulio čempionate. Dabar gyvensiu ten pat, kur gyvenau anuomet. Tyli, rami vietovė“, – kalbėjo M.Griškonis.

Sportininkas tvirtino, kad prieš šeštadienio startą jaudulio dar nejaučia.

„Kalbėjomės apie tai skrisdami į Londoną. Netgi nustebome: varžybos – ant nosies, o nerimo – jokio. Manau, kad tai gerai. Jeigu pradėtume iš anksto “mandražuoti„, nepasiektume gero rezultato, – svarstė M.Griškonis. – Mūsų valtys į Londoną atkeliavo viena diena anksčiau, todėl jau rengiuosi treniruotei. Oras kol kas labai geras, tačiau žaidynių savanoriai perspėjo, kad netrukus turėtų atvėsti. Jeigu lis, imsiu atitinkamą aprangą. Jeigu sušlapsime, bus labai nepatogu judėti. Tokias pat sąlygas turės ir mūsų konkurentai, tad nesukame galvos.“

Atvykę į olimpinę bazę, Lietuvos irkluotojai užkando ir ilsėjosi.

„Čia esančios valgyklos neverta net lyginti su olimpinio kaimelio valgykla, tačiau tikrai nebadausime. Dabar svarbiausia – atsiriboti nuo minčių, kurios galėtų kelti nerimą. Snustelėsime ir eisime treniruotis“, – sakė Lietuvos olimpietis.

M.Griškonį nustebino sustiprinta irklavimo bazės apsauga.

„Dar nebuvau matęs tiek apsaugininkų: šmirinėja su šunimis, kameromis, veidrodėliais, patikrina kiekvienąkart lipant į autobusą. Pilna skenerių, rentgeno aparatų, nors mes bombų nesinešiojame. Dėl patikrinimų sugaištame nemažai laiko, o apsaugininkai sako, kad tai – smulkmena“, – įspūdžiais iš olimpiados sostinės dalijosi 2009-ųjų Europos čempionas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų