Olimpinė čempionė savo medalius siūlo kovotojams su COVID-19

  • Teksto dydis:

Olimpinė badmintono čempionė Carolina Marin pasiūlė savo medalius atiduoti sveikatos priežiūros darbuotojams Ispanijoje, kad taip atsidėkotų už jų darbą per koronaviruso pandemiją.

C.Marin nusipelnė pagarbos, kuomet pasižymėjo badmintono istorijoje, 2016 metais Rio de Žaneire tapusi pirmąja ne Azijos žaidėja, laimėjusia olimpinių žaidynių asmenines varžybas šiame sporte.

Dabar 27 metų badmintonininkė pati atidavė pagarbą.

C.Marin praleido karantiną gimtajame mieste Huelvoje, Ispanijoje, o kaip žinia ši šalis buvo viena labiausiai nukentėjusių nuo COVID-19.

Šią savaitę Ispanija skaičiavo 298 tūkst. užsikrėtimo atvejų. Dėl COVID-19 šalyje mirė 28 tūkst. žmonių.

„Aš siūlau visus savo medalius tiems, kurie yra tikrieji herojai Ispanijoje. Jie nusipelnė kiekvieno plojimo ir įvertinimo, – „The Indian Express“ sakė C.Marin. – Tai buvo įkvėpimas, aš tiesiog noriu už tai padėkoti.

Jie yra tikrieji herojai dėl pastangų rūpinantis sergančiais žmonėmis Ispanijoje šiais baisiais laikais.

Jie padarė neįtikėtiną darbą, o aš norėčiau padėkoti priekinių linijų kovotojams, kurie rizikavo savo gyvenimais kiekvieną dieną ir tęsia pagalbą žmonėms.“

C.Marin yra triskart pasaulio čempionė, badmintono asmeninėse moterų pirmenybėse triumfavusi 2014, 2015 ir 2018 metais.

Ji taip pat yra ir keturis sykius tapusi Europos čempione – 2016-2018 m. žemyno aukso medaliai laimėti tris kartus iš eilės.

Pernai C.Marin praleido devynis mėnesius be varžybų dėl kelio traumos, bet kitais metais ji viliasi apginti olimpinės čempionės titulą per žaidynes Tokijuje.

„Laimėti olimpines žaidynes buvo svajonė, dėl kurios aš ir mano treneris bei visa komanda įdėjo neapsakomai daug pastangų ketverius metus, kol pasiekėme auksą Rio de Žaneire. Dabar vėl turiu tokį tikslą, – sakė Ispanijos badmintonininkė. – Nors šie metai bus kitokie, aš įnikau į treniruotes, nes laikas jau tiksi.

Prireiks kažkiek laiko įgauti pilną sportinę formą, bet kuomet prasidės varžybos, viskas lėks greičiau.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kitoks

Kitoks portretas
Šauni mergina, ką besakyt.Sveikam kūne,sveika siela!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių