Olimpiniai užmojai bus didesni ateityje

Olimpinės karatė Lietuvos rinktinė 56-ajame Europos čempionate medalių neiškovojo, tačiau pasvėrė savo galimybes konkuruojant su šios sporto šakos lyderiais.

Sveikino prezidentas

Kroatijos mieste Poreče surengtose varžybose jėgas išmėgino per 500 kovotojų iš 47 valstybių.

Lietuvai atstovavo kauniečiai Vaidotas Dobrovolskis ir Petras Ąžuolas Kalpokas (abu – svorio kategorija per 84 kg), vilnietė Jurgita Januškaitė-Žilinskienė (iki 68 kg), šiauliečiai Tomas Balčius (iki 67 kg), Marius Arlikevičius (iki 84 kg) ir Dovydas Žymantas (kata rungtis), mažeikietė Gabrielė Marozaitė (iki 55 kg) ir radviliškietis Remigijus Jurgilaitis (iki 75 kg).

Europos čempionato dalyvius pasveikino Kroatijos prezidentas Zoranas Milanovičius, Pasaulio karatė federacijos (WKF) ir Europos karatė federacijos (EKF) vadovas Antonio Espinosas.

Buvo ir pergalių

9 vietą užėmė V. Dobrovolskis. Kauno klubo "Fight Gang" sportininkas 5:2 nugalėjo bulgarą Simeoną Stoičevą, 2:0 – Liuksemburgo atstovą Davidą Marquesą-Goncalvesą, tačiau 2:8 pralaimėjo būsimam čempionui turkui Ugurui Aktasui.

Paguodos turnyre kauniečiui teko pripažinti Latvijos karatisto Deniso Sadikovo pranašumą (0:7).

R. Jurgilaitis 2:0 įveikė bosnį Hamzą Turulją, tačiau 1:2 pralaimėjo austrui Lucai Rettenbacheriui.

G. Marozaitė 0:4 nusileido būsimai vicečempionei vokietei Janai Messerschmidt, o per paguodos kovą 1:4 – Jennifer Warling iš Liuksemburgo.

Jau po pirmų dvikovų pasirodymus čempionate baigė J. Januškaitė-Žilinskienė (1:3 pralaimėjo latvei Viktorijai Rezajevai), T. Balčius (0:1 – Romui Gaigi iš Izraelio), P. Ą. Kalpokas (0:4 – kartvelui Gogitai Arkanijai).

Komandų kumitė varžybose lietuviai 0:3 pralaimėjo rusams, o vyrų kata turnyre D. Žymantas užėmė 27 vietą.

Kovos Paryžiuje

"Į čempionatą susirinko visi geriausieji, nes tai buvo viena paskutinių galimybių iškovoti reitingo taškų siekiant olimpinių kelialapių, – sakė Lietuvos karatė federacijos (LKF) prezidentas Alfonsas Valuntonis. – Puikiai pasirodė V. Dobrovolskis, buvo ir daugiau gerų dvikovų, nors jos ir nesibaigė mūsiškių naudai. Vis dėlto įgijome vertingos patirties, kurios pastaruoju metu dėl pandemijos labai trūko – į Kroatiją sportininkai vyko išbandę jėgas tik Lietuvos čempionate."

Mūsų galimybės prasimušti į Tokijo olimpines žaidynes nedidelės, ypatingų vilčių neturime, tačiau šansų yra, tad reikia pabandyti.

Artimiausiu metu bus suformuota Lietuvos rinktinė, birželio 19–24 d. dalyvausianti ikiolimpiniame atrankos turnyre Paryžiuje.

"Mūsų galimybės prasimušti į Tokijo olimpines žaidynes nedidelės, ypatingų vilčių neturime, tačiau šansų yra, tad reikia pabandyti", – teigė A. Valuntonis.

Latviui – sidabras

Europos čempionate triumfavo Turkijos karatistai, iškovoję 9 medalius (6 aukso, 2 sidabro ir 1 bronzos).

Penkis trofėjus pelnė vokiečiai (iš jų 2 – aukso), po 4 medalius laimėjo ispanai ir azerbaidžaniečiai.

Aštuntą kartą Europos čempionu tapo 32-ejų vokietis Jonathanas Horne'as. Jo sportinių trofėjų kolekcijoje taip pat yra trijų pasaulio čempionatų medaliai (2018 m. – aukso), du Pasaulio žaidynių (IWGA) aukso medaliai bei Europos žaidynių sidabras (2015 m.) ir bronza (2019 m.).

Sidabrą į Latviją išsivežė Kalvis Kalninis (iki 60 kg, finale 0:5 pralaimėjo turkui Eray Samdanui).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tas pats

Tas pats portretas
Bukiem žurnaliugoms visi karate stiliai vienodi :)

Pataisykite

Pataisykite portretas
Prasome pataisyti ne Lietuvos karate federacijos prezidentas o Lietuvos Shotokan karate federacijos prezidentas ir shotokan karate cempionatas. LKF (Lietuvos karate federacija) ir LKKF prezidentas yra Romas Vitkauskas o Lietuvos karate kyokushin rinktine visada laimi medalius Europoje ir Pasaulyje!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių