Olimpiniais metais E. Macronas prancūzus ragina mankštintis

  • Teksto dydis:

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) pirmadienį paragino tautiečius pradėti kasdien mankštintis, Paryžiui ruošiantis šią vasarą surengti olimpines ir paralimpines žaidynes.

Vaizdo įraše, kuriame prezidentas apsirengęs marškinėliais, užsimetęs bokso pirštines ant peties su fone matomu bokso maišu, E. Macronas savo tautiečius paragino kasdien sportuoti bent po pusvalandį.

Sportas naudingas „sveikatai ir daugeliui kitų dalykų, be to, tai būdas padaryti olimpines žaidynes mūsų kasdienybės dalimi“, sakė 46 metų E. Macronas.

Likus 200 dienų iki žaidynių pradžios liepos 26-ąją E. Macronas teigė, kad jo vyriausybė šiemet skatina sportą „kaip didelį nacionalinį tikslą“, be kita ko, stiprindama kūno kultūros mokymą mokyklose.

Prezidentas sakė besitikintis, kad Prancūzija žaidynėse laimės daug medalių ir kad vis daugiau mėgėjų pradės sportuoti.

E. Macronas kartais viešumoje užsideda bokso pirštines ir buvo pastebėtas besisparinguojantis su profesionaliais treneriais arba su savo asmens sargybiniais.

Praėjusiais metais specializuotas „YouTube“ kanalas „Boxe Attitude“, analizuodamas prancūzų lyderio įgūdžius, pastebėjo, kad jis „turi gerą, greitą ir energingą smūgį“, „gerus refleksus“ ir „neišduoda smūgio krypties“.

Nepaisant „tam tikro sąstingio“, jis akivaizdžiai reguliariai treniruojasi, teigė „Boxe Attitude“.

E. Macrono kanceliarijos pareigūnai sakė, kad vyriausybė jau pasiekė 2017 metais užsibrėžtą tikslą, kad dar 3 mln. žmonių reguliariai sportuotų, ir dabar siekia, kad iki 2027-ųjų jų būtų dar 3 mln. daugiau.

Paryžiaus vasaros olimpinės žaidynės vyks iki rugpjūčio 11 dienos, o paralimpinės – nuo rugpjūčio 28-osios iki rugsėjo 8-osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

įprastai bokso pirštines kabina ant vinies

įprastai bokso pirštines kabina ant vinies portretas
prancūzai gi pakabino ant makarono
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių