Olimpinis festivalis Nidoje: organizatoriai kviečia gyventi olimpiniu ritmu

  • Teksto dydis:

Tokijuje įsibėgėjo olimpinės žaidynės, o Nidoje – olimpinis festivalis. Jo organizatoriai iki rugpjūčio 8-osios pakvies į dar kelias smagias varžybas, o jų dalyviai galės laimėti išskirtinius medalius.

Ką tik pasveikinti mažojo golfo turnyro žaidėjai – jiems teko LTeam ir festivalio rėmėjų prizai.

Šiandien numatytos bėgimo varžybos. Dalyviai galėjo rinktis iš keturių trasų – dviejų nemokamų ir dviejų mokamų. Nemokami – 500 m vaikų ir 2,5 km bėgimai, o norintys pakovoti dėl didesnių prizų bėgs 5 km arba 10 km.

Rugpjūčio 4-ąją, jeigu oro sąlygos bus palankios, planuojamas turistinių baidarių žygis su 2016 m. Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyviu Ričardu Nekriošiumi. Numatoma žygio Kuršių mariomis trukmė – 2 val.

Rugpjūčio 4-ąją planuojamas žygis baidarėmis su Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių dalyviu Ričardu Nekriošiumi.

Patiko: dviračių žygis sulaukė palankiausių atsiliepimų. / LTOK nuotr.

Kai geriausi Lietuvos penkiakovininkai startuos Tokijuje, Nidoje olimpinio festivalio dalyviai galės išmėginti savo jėgas dviejose rungtyse – rugpjūčio 7-ąją vyks nemokamos "Laser-Run" (bėgimo ir šaudymo) varžybos.

"Mūsų festivalyje svarbiausia – dalyvauti, o ne žūtbūt laimėti, – sakė sporto šventės organizatorius, Lietuvos olimpinio fondo direktorius Mantas Marcinkevičius. – Jau pirmose varžybose – bėgimo basomis – pamatėme Nidos poilsiautojų entuziazmą varžytis ir mėgautis sportu, tad kviečiame visus ir toliau gyventi olimpiniu ritmu."

Galimybės: festivalio dalyviai galėjo išmėginti akies taiklumą, palenktyniauti ant smėlio, pasijusti buriuotoju ar laimėti prizą mažojo golfo turnyre. / LTOK nuotr.

Su festivalio dalyviais ir svečiais jau susitiko skirtingų kartų Lietuvos olimpiečiai Rolandas Maščinskas, Rokas Milevičius, Vytautas Janušaitis.

Nemokamą treniruotę surengė boksininkai Vytautas Balsys ir Modestas Žmuidina, patarimais pasidalijo golfo žaidėjas Juozapas Budrikis, buvęs plaukikas Tadas Duškinas.

Azartiškai, emocingai vyko iššūkių žygiai "Run" ir "Bike", irklavimo treniruoklių varžybos, didelio dėmesio sulaukė dokumentiniai filmai sporto temomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių