Olimpinių vilčių vedami – į Madridą ir Izmirą

  • Teksto dydis:

Gegužės 6–9 d. vyksiančiose paplūdimio tinklinio ikiolimpinės atrankos – Europos tinklinio konfederacijos (CEV) kontinentinės taurės antro etapo – varžybose jėgas išmėgins ir Lietuvos moterų bei vyrų rinktinės.

Kovos keturi duetai

Lietuvos tinklininkės Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė bei Monika Paulikienė ir Urtė Andriukaitytė varžysis Madride (Ispanija).

B grupėje taip pat rungtyniaus Rusijos, Šveicarijos, Prancūzijos, Estijos, Ispanijos, Kipro ir Rumunijos komandos. Į finalo etapą pateks 1–5 vietas užėmę duetai.

I.Dumbauskaitė ir G.Grudzinskaitė vietas šalies rinktinėje pelnė laimėjusios Lietuvos čempionatą, o M.Paulikienė ir U.Andriukaitytė sėkmingai įveikė papildomus atrankos barjerus.

Vyrų paplūdimio tinklinio rinktinė – Artūras Vasiljevas ir Robertas Juchnevičius bei Audrius Knašas ir Patrikas Stankevičius – žais Izmire (Turkija), kur A grupėje bus Latvijos, Italijos, Vengrijos, Turkijos, Estijos, Slovėnijos ir Anglijos ekipos.

Į nacionalinę komandą pretendavo ir Lukas Každailis su Arnu Rumševičiumi, tačiau sutrukdė traumos.

Kova dėl 1–5 vietų bus apylygė, įtakos turės ir Fortūna. Tikimės, kad ji bus palanki ir mūsų tinklininkams.

Tikslai – pasiekiami

Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) viceprezidento, paplūdimio tinklinio trenerio Mariaus Vasiliausko nuomone, mūsiškiai turėtų pretenduoti į pirmuosius penketukus.

"Ieva su Gerda dalyvavo trijuose iš eilės Tarptautinės tinklinio federacijos (FIVB) keturių žvaigždučių turnyruose Meksikoje ir ikiolimpinei atrankai ruošėsi ten. Urtė ir Monika bei abu vyrų duetai dvi savaites treniravosi Turkijoje. Vyrai neseniai baigė salės tinklinio sezoną, todėl tikimės, kad visi bus neblogos sportinės formos", – kalbėjo M.Vasiliauskas.

Anot LTF viceprezidento, moterų turnyre dalyvaus keturios komandos, reitingų lentelėje užimančios aukštesnes pozicijas nei lietuvės, panaši padėtis ir vyrų grupėje.

"Tai liudija, kad kova dėl 1–5 vietų bus apylygė, įtakos turės ir Fortūna. Tikimės, kad ji bus palanki ir mūsų tinklininkams", – vylėsi M.Vasiliauskas.

Latvių sėkmė

CEV kontinentinės taurės finalo turnyrą planuojama surengti birželio mėnesį Nyderlanduose.

Varžysis po 16 moterų ir vyrų komandų, o kelialapius į Tokijo olimpiadą pelnys tik varžybų nugalėtojai.

Vietas olimpinėse žaidynėse jau yra užsitikrinę Latvijos paplūdimio tinklininkai – Tina Graudina ir Anastasija Kravčenoka bei Martinas Plavinis ir Edgaras Točas.

Iki šiol olimpiadose Lietuva turėjo tik vieną savo tinklinio atstovą – 1968-aisiais Meksike aukso medalį su tuomete SSRS rinktine iškovojo Vasilijus Matuševas (1945–1989).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių