Pereiti į pagrindinį turinį

Paaiškėjo galutinė paplūdimio rankinio rinktinės sudėtis

2016-07-04 13:17
DMN inf.

Lietuvos merginų U-16 paplūdimio rankinio rinktinė pabaigė pasiruošimą į 2016 metų Europos paplūdimio rankinio čempionatą.

Merginos turėjo tris stovyklas, kurios vyko birželio 3-5 dienomis Vilniuje, birželio 16-19 dienomis Vilniuje, birželio 30 – liepos 3 dienomis Klaipėdoje. Į pirmąją stovyklą buvo atvykusios 29 sportininkės, į antrąją pakviesta 18 sportininkių, į trečiąją atvyko 13 sportininkių ir po paplūdimio rankinio turnyro “JOMA taurei” laimėti buvo paskelbtas galutinis dešimtukas.

Rinktinės treneris Karolis Kaladinskas pasidalino savo mintimis: “Šis pasirengimas buvo labai sudėtingas, lyg naujas iššūkis, kadangi merginos ėmėsi naujo projekto, reikėjo greit perprasti ir įsisavinti paplūdimio rankinio taisykles, subtilybes, techniką, taktiką, nuotaiką, principus. Tačiau merginos demonstravo didelį norą, įvykdė visas joms paskirtas užduotis, kurios buvo užduotos ir tarp stovyklų sudarant individualias programas. Merginos turėjo filmuoti savo treniruotes ir siųsti man medžiagą, taip aš vertindavau ar vyksta progresas, koreguodavau užduotis, siųsdavau rekomendacijas. Žinoma, kad kiekviena stovykla yra labai apmaudu ir gaila, kai tekdavo padėkoti kiek prasčiau pasirodžiusioms merginom, bet ne mes kuriame taisykles, turėjome per trumpą laikotarpį sudaryti dešimties, šiai dienai stipriausiai atrodančių, merginų rinktinę. O turnyras Melnragėje sudėliojo viską į vietas”.

Dabar Lietuvos rinktinė stovyklaus liepos 5-6 dienomis Vilniuje, o jau liepos 7-os dienos rytą iškeliaują į Portugaliją. Lietuvos rinktinė rungtyniaus A grupėje kartu su Vengrijos, Norvegijos ir Šveicarijos bendraamžėmis. 

Treneris taip pat kalbėjo ir apie lūkesčius, keliamus tikslus ir likusį pasirengimą iki čempionato: “Stovyklos metu dar turėsime tris treniruotes, kurias skirsime tik taktikai ir derinių tobulinimui, taip pat dar kelių svarbių elementų koregavimui. Ko tikimės iš savo pasirodymo čempionate? Žinoma, kad tik aukščiausių rezultatų. Bet tai labai sudėtinga, nes nėra jokios video medžiagos, kurios pagalba galima būtų įvertinti priešininkes, nes visos rinktinės surinktos tik šiemet. Bet susidaryti vaizdą galima vien iš to, kokį žaidimo stilių propaguoja tam tikros šalys. Kaip Vengrija, kur visos komandos (tiek vyrų, tiek moterų) propaguoja 4:0 puolimo sistemą. Todėl kaip bus, vertinti ir teigti sunku, bet paplūdimio rankinis tuo ir žavus, kad laimėti vieno kėlinio nepakanka, reikia laimėti du. Todėl čia daug lems ir sėkmės faktorius. O mes tikrai dirbome daug ir sunkiai. Sakoma, kad fortūna globoja darbščiuosius”.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų