Paaiškėjo Lietuvos moterų rankinio rinktinės varžovės pasaulio čempionato atrankoje

Europos rankinio federacijos būstinėje Vienoje ištraukti 2015 metų pasaulio moterų čempionato atrankos varžybų burtai, suskirstę 14 komandų į keturias grupes.

Lietuvos moterų rinktinė pateko į 4 grupę, kurioje dėl vienintelio kelialapio į atkrintamąsias varžybas kovos su Čekijos ir Azerbaidžano komandomis.

"Varžovės įveikiamos, tikrai nesudėsime ginklų, - po burtų traukimo kalbėjo Lietuvos moterų rankinio rinktinės treneris Antanas Skarbalius. - Taip jau burtai suvedė, kad dviejose grupėse yra po keturias ekipas ir dviejose - po tris. Gerai, kad mūsų grupėje yra trys ekipos, tad viena varžove turėsime mažiau. Juk bet kokiu atveju iš grupės patenka tik viena, pirmąją vietą užėmusi, ekipa. Tuo atžvilgiu mums bus sąlyginai lengviau, nei pirmos ir antros grupės atstovėms", - teigė A. Skarbalius.

Jo manymu, Azerbaidžano ekipa lietuvaitėms yra paranki.

"Negaliu pasakyti, kad azerbaidžanietės yra silpnos, tačiau įveikiamos. Čekijos rankinio pasiekimai - įspūdingesni. Galbūt mūsų galimybės nugalėti čekes yra mažesnės, tačiau vilčių palaidoti negalime. Kovosime, stengsimės. Viską galima padaryti, jei trykšime didžiuliu noru ir entuziazmu. Stengsimės kuo geriau reprezentuoti Lietuvos vardą ir šalies rankinį", - pabrėžė A. Skarbalius.

Rankinio specialistas pasidžiaugė tuo, jog čekių rankinio braižas jam yra puikiai pažįstamas.

"Kauno "ACME-Žalgiris" ekipa, kurią aš treniruoju, Europos Iššūkio taurės turnyre žaidė su Čekijos Mosto "DHK Banik" klubu. Šioje ekipoje žaidžia daug Čekijos rinktinės žaidėjų, tad spėjome susipažinti su jų žaidimo braižu. Kaune šiai ekipai nusileidome tik 4 įvarčiais. Nėra taip jau blogai. Reikia nusiteikti rimtai kovai", - sakė A. Skarbalius.

Anot jo, kol kas nėra žinomas 2015 metų pasaulio moterų čempionato atrankos varžybų formatas.

"Kiekviena grupė gali siūlyti savo variantus. Dažniausiai yra žaidžiama po vienerias rungtynes namuose iš ir išvykoje, tačiau galima rungtyniauti ir vienoje šalyje. Kodėl gi mums nepasiūlius savo grupės varžybas suorganizuoti Lietuvoje? Tą bandysime daryti. Juk tokiu būdu ne tik turėtume aikštės pranašumą, bet ir populiarintumėme Lietuvos rankinį. Šias varžybas suorganizuoti Lietuvoje - mūsų svajonė, galbūt ji rožinė, tačiau kodėl nepabandžius?", - retoriškai klausė Lietuvos moterų rankinio rinktinės treneris.

Kitų grupių sudėtys

1 grupė - Slovėnija, Baltarusija, Šveicarija, Graikija;
2 grupė - Turkija, Austrija, Portugalija, Izraelis;
3 grupė - Makedonija, Islandija, Italija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių