Pereiti į pagrindinį turinį

„Panevėžys 2015“: E. Mazurevičiūtė skrače iškovojo bronzą

2015-03-08 19:42
Cycling.lt inf.
Cycling.lt nuotr.

Sekmadienį Panevėžio „Cido” arenoje trečią dieną iš eilės vyksta tarptautinių varžybų „Panevėžys2015“ kovos.  Edita Mazurevičiūtė skračo rungtyje Lietuvai iškovojo dar vieną bronzos medalį. Moterų sprinto kvalifikaciją laimėjo Simona Krupeckaitė, kuri  įveikė dvi Rusijos atstoves, kurios vakar su ja stovėjo ant keirino rungtis nugalėtojų pakylos. O omniume lietuvės kovos dėl pirmų vietų.

10 km kračo rungtį laimėjo lenkė Natalia Rutkowska, antra liko slovakė Alžbeta Pavlendova, bronza džiaugėsi E.Mazurevičiūtė. Tarp vyrų greičiausias buvo čekas Jiri Hochmannas, antras liko baltarusis Ramanas Ramanau, o trečias finišavo ukrainietis Taras Shevchukas.

S.Krupeckaitė sprinto rungtyje 200 metrų nuotolį įveikė per 11.363 sekundes, antra likusi rusė Victoria Tjumneva distaciją nuvažiavo per 11.494 sek. 11.649 sekundes užtrukusi kita rusė Elena Tjumneva liko trečia. Gintarė Gaivenytė-Mikalajūnė su 11.883 sekundėmis užsitikrino penktą vietą, o Miglė Marozaitė rikiuotėje liko iškarto už jos, antradienį 19-kos metų gimtadienį švęsiančios dviratininkės laikas buvo 11.932 sek.

Sprinto pusfinalyje S.Krupeckaitė nesunkiai du kart įveikė Suomijos atstovę Elisą Turunen, G.Gaivenytė-Mikalajūnė taip pat nesunkiai susitvarkė su lenke Katarzyna Kirschenstein. O M.Marozaitė abu kartus turėjo pripažinti rusės E.Breznivos pranašumą.

Vakarinėje programoje sprinto rungties pusfinalyje susitiks S.Krupeckaitė ir G.Gaivenytė-Makaljūnė, o kitoje poroje azerbaidžanietė Olga Ismayilova ir rusė E.Brezniva. M.Marozaitė bandys reabilituotis kovoje dėl 5-8 vietų.

Omniumo daugiakovėje Aušrinė Trebaitė ir toliau išlieka antroje vietoje, bet ji vis labiau atsilieka nuo pirmaujančios baltarusės Tatsianos Sharakovos, kuri po penkių rungčių turi 196 taškus, A.Trebaitės sąskaitoje 178 taškai. Į trečią vietą pakilusi Daiva Tušlaitė prieš finalinę kovą dėl taškų turi 152 taškus.

Vakare paskutinėje rungtyje T.Sharakova ir A.Trebaitė kovos dėl aukso medalio, o į trečią vietą pretenduoja net penkios dviratininkės. Ketvirta esanti čekė Lucie Zaleska turi tiek pat taškų kaip ir D.Tušlaitė, nuo jų tik dviem atsilieka Vilija Sereikaitė. Keturių taškų deficitą nuo trečios vietos turi lenkė Edyta Jasinska, o aštuoniais taškais atsilieka Alžbeta Pavlendova.  Į medalius nepretenduojančios lietuvaitės Silvija Latožaitė, Edita Mazurevičiūtė ir Vaida Pikauskaitė sieks padėti savo tautietiems.

Tarp vyrų konkurencija taip ir neužsimezgė. Visas rungtis ir toliau laimi baltarusis Ramanas Tsishkou. Po penkių rungčių jo sąskaitoje 200 taškų. 30-čia taškų nusileidžiantis  Alehas Ahiyevichius ir 34 taškų deficitą turintis baltarusiai žiūrės ne į priekyje esantį tautietį, o sieks neužleisti savo pozicijų ukrainiečiams Romanui Gladyshui ir Vladyslavui Kreminskyi, kuriuos nuo trečios vietos atitinkamai skiria 6 ir 12 taškų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų