Pereiti į pagrindinį turinį

„Panevėžys 2015“: V. Lendelis pateko į sprinto rungties finalus

2015-03-07 21:15
Cycling.lt inf.
Cycling.lt nuotr.

Šeštadienį Panevėžyje tarptautinėse treko varžybose “Panevėžys2015” Vasilijus Lendelis pateko į sprinto rungties finalus, o Aušrinė Trebaitė sėkmingai pradėjo omniumo daugiakovės varžybas.

Sprinto rungties kvalifikaciją laimėjo vengras Sandoras Szalontay, kuris 200 metrų nuotolį įveikė per 10.192 sek., nuo jo tik keturiomis tūkstantosiomis sekundėmis dalimis atsiliko lenkas Kamilas Kuczynskis, trečią rezultatą parodė V.Lendelis (10.265 sek). Svajūnas Jonauskas tarp 18-os dalyvių liko septintas, o Paulius Gustys 12-as.

Sprinto aštunfinalyje V.Lendelis įveikė azerbaidžanietį Sergiy Omelchenko, S.Jonauskas nugalėjo lenką Mateuszą Rudyką, o P.Gustys nusileido kvalifikacijos nugalėtojui S.Szalontay. Paguodos kovoje P.Gustys savo važiavime liko antras ir baigė savo pasirodymą sprinto rungtyje.

Ketvirtfinalyje lietuviai  V.Lendelis ir S.Jonauskas dėl patekimo į vakaro finalus kovojo vienoje poroje. Kovą iki dviejų pergalių, 2-0 laimėjo V.Lendelis. Pusfinalyje lietuvis dėl patekimo į finalą kovos su K.Kuczynkiu, o S.Szalontay su Andriy Vynokurovu iš Ukrainos.

Sėkmingai omniumo daugiakovę pradėjo A.Trebaitė, kuri skrače ir persekiojime užėmė antrąsias vietas, su 76 taškais ji dabar  rikiuojasi antroje vietoje. Pirmauja baltarusė Tatsiana Sharakova, kuri skrečo rungtyje su A.Trebaitė aplenkė grupė ratu ir išsidalino pirmas dvi vietas.

Trečia po dviejų rungčių yra lenkė Edyta Jasinska, jos sąskaitoje 58 taškai. Daiva Tušlaitė su 54 taškais rikiuojasi septintoje vietoje, Vilija Sereikaitė su 50 taškų yra devinta, Silvija Latožaitė su 46 taškais vienuolikta, Edita Mazurevičiūtė su 36 taškais yra trylikta, o Vaida Pikauskaitė su 30 taškų yra keturioliktoje vietoje.

Tarp vyrų po dviejų pirmų rungčių pirmauja jas abi laimėjęs baltarusis Ramanas Tsishkou, antras su 72 taškais rikiuojasi ukrainietis Romanas Gladyshas, trečias su 70 taškų Yauheni Akhramenka.

Jaunės merginos šiandien tęsė kovas omniumo daugiakovėje, kurioje ir toliau lyderės pozicijas išlaiko Olivija Baleišytė. Ji laimėjo skrečo, persekiojimo, eliminavimo, rato iš eigos rungtis, o vieno kilometro rungtyje liko antra ir su 198 taškais neužleidžia lyderės pozicijų. Jai įkandin seka lenkė Nikola Rozynska, kuri nuo V.Baleišytės atsilieka 10 taškų.

Trečia su 180 taškų yra Eglė Eidėjutė, ketvirta su 168 taškais Karolina Seliavaitė, Kristina Jakubovskaja su 120 taškų yra dešimta, su 104 ir 98 taškais Kamilė Balsevičiūtė ir Eglė Razmaitė rikiuojasi paskutinėse dvyliktoje ir tryliktoje vietoje.

Vaikinams omniumo rungtyje, taip gerai kaip merginoms nesiseka. Iš gausios klaipėdiečių kompanijos geriausias pozicijas su 136 taškais turi Rojus Adomaitis, jis po penkių rungčių yra šeštas. Pirmauja svečias iš Lenkijos Szymonas Krawczykas, jo sąskaitoje 190 taškų. Antras yra ukrainietis Oleksandras Moshchonskiy (184 tšk.), trečias lenkas Piotras Pazikas (172 tšk.)

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų