Paralimpinę rinktinę papildė debiutantė

Lietuvos rinktinę, dalyvausiančią Paryžiaus paralimpinėse žaidynėse, papildė lengvaatletė Eivydė Vainauskaitė.

Deimanto Jusio treniruojamai 20 metų šiaulietei tai bus debiutas didžiausiame ir svarbiausiame žmonių su negalia sporto renginyje.

„Paskambino Mindaugas Bilius (Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas – red. past.) ir pasakė, kad važiuosiu į paralimpines žaidynes. Iš pradžių pamaniau, kad juokauja, negalėjau patikėti. Žinia labai sujaudino, ilgai negalėjau atsigauti. Paralimpiada buvo mano svajonė ir ji išsipildė“, – įspūdžiais dalijosi E. Vainauskaitė.

Sportininkė, turinti judėjimo negalią, dalyvauja F45 klasės rutulio stūmimo varžybose. D. Jusys treniruoja Eivydę jau aštuonerius metus.

„Norėčiau Paryžiuje nustumti rutulį toliau nei 10 m, pagaliau įveikti tą ribą. Į aukščiausias vietas kol kas nesitaikau, bet viliuosi paralimpiadoje patekti į finalą“, – sakė atletė.

Paryžiaus paralimpiada Lietuvai bus jubiliejinė po nepriklausomybės atkūrimo.

„Džiaugiamės Eivydės ir trenerio D. Jusio sėkme – net du šio specialisto auklėtiniai startuos Paryžiuje (rutulį stums ir Andrius Skuja – red. past.). E. Vainauskaitė – perspektyvi lengvaatletė, bus puiki galimybė įgyti patirties, pasisemti motyvacijos siekti dar aukštesnių rezultatų ateityje“, – sakė M. Bilius.

Vietas paralimpiadoje jau kiek anksčiau užsitikrino šaulė Raimeda Bučinskytė, plaukikai Edgaras Matakas ir Gabrielė Čepavičiūtė, dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis, lengvaatlečiai Aušra Garunkšnytė, Oksana Dobrovolskaja, Donatas Dundzys.

Paryžiaus paralimpinės žaidynės vyks rugpjūčio 28 – rugsėjo 8 d. Jos Lietuvai bus jubiliejinės – 10-osios po nepriklausomybės atkūrimo.

E. Matakas (S11 negalios grupė) plauks 50 m ir 100 m laisvu stiliumi, G. Čepavičiūtė (S6) – 200 m kompleksiniu būdu ir 100 m nugara, D. Dundzys (F37) dalyvaus rutulio stūmimo ir disko metimo varžybose, R. Bučinskytė (P2) šaudys pneumatiniu pistoletu (10 m rungtis), O. Dobrovolskaja (F11) mėtys diską, A. Skuja (F46) išmėgins jėgas rutulio stūmimo sektoriuje, O. Bareikis (J2) kovos ant tatamio su svorio kategorijos iki 73 kg konkurentais, o A. Garunkšnytė (T12) bėgs maratoną.

2020 m. Tokijo paralimpiados bronzos medalius iškovojo E. Matakas, O. Bareikis ir vyrų aklųjų riedulio (golbolo) rinktinė. D. Dundzys užėmė šeštą (rutulio stūmimas) ir septintą (disko metimas) vietas, A. Skuja – septintą (rutulio stūmimas) ir devintą (ieties metimas), disko metikė O. Dobrovolskaja buvo aštunta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių