Pereiti į pagrindinį turinį

Paralyžiuota "Neptūno" komanda

2009-01-08 09:00
Paralyžiuota "Neptūno" komanda
Paralyžiuota "Neptūno" komanda / N.Jankausko nuotr. E.Prižgintas, išgirdęs apie teismą ir jo sprendimą, buvo nustebęs

"Neptūno" krepšininkus kerta viena bloga žinia po kitos. Antradienį Klaipėdos miesto apylinkės teismo sprendimu areštuotas klubo turtas.

Žaibas iš giedro dangaus

Į teismą krepšininkus padavusi informacinių technologijų (IT) bendrovė "CompServis" prašė priimti laikinas apsaugos priemones dėl to, kad būtų išieškota 74 006 Lt skola.

Vakar "Neptūno" klubo direktorius Egidijus Prižgintas daužėsi į krūtinę, jog apie teismo sankciją sužinojo iš internetinių svetainių.

"Nieko nežinau: nei kas mus padavė į teismą, nei kokios sumos reikalauja, nei kada vyko byla, – dievagojosi ir pats iš dienraščio kai kurias detales sužinojęs direktorius. – Apie kokį teismą mes galime kalbėti, jei mes net kvietimo negavome, net nežinome, koks kreditorius turi pretenzijų."

Iš dienraščio sužinojęs reikalaujamos sumos dydį, E.Prižgintas tik pečiais patraukė ir pasakė nieko negalįs kalbėti, kol neturės oficialaus teismo sprendimo.

Susitikimas su meru

Vakar buvęs miesto savivaldybės Socialinio departamento direktorius susitiko su miesto meru, "Neptūno" klubo valdybos nariu Rimantu Taraškevičiumi.

"Susitikome ne vien dėl tos žinios, – sakė E.Prižgintas. – Aptarėme klubo ateities reikalus."

Dėl žurnalistų atakų suirzęs R.Taraškevičius pakartojo, kad jis nebėra krepšinio klubo valdybos pirmininkas: "Tik narys."

Miesto galva apie skolą nieko negalėjo pasakyti: "Turiu svarbesnių bėdų nei ši."

Savivaldybė praėjusių metų gruodį iš rezervinio fondo skoloms sumokėti buvo skyrusi "Neptūno" komandai 30 tūkst. litų. Pinigai, ko gero, buvo išmokėti algų laukusiems krepšininkams. Baigiantis metams vėl sklido žinios apie žaidėjams nemokamus atlyginimus.

Vienas labiausiai patyrusių "Neptūno" krepšininkų Osvaldas Kurauskas ramiai reagavo apie klubą užklupusią teismo nutartį. "Apie areštuotą komandos sąskaitą sužinojau iš interneto, – sakė komandos gynėjas. – Prie sunkumų jau esu pripratęs. Ši bloga žinia – dar viena tarp daugybės kitų."

Bendrovei trūko kantrybė

Bendrovės "CompServis", kuri taiko informacijos apsaugos ir IT paslaugų valdymo praktiką bei integruoja sprendimus organizacijų veiklai optimizuoti, vykdomoji direktorė Nida Pranculienė sakė, kad skolos išieškojimas per teismą – paskutinis kantrybės lašas.

Direktorė nustebino pasakiusi, kad skola susidarė ne už IT paslaugas.

"Klubas iš mūsų nuomojo patalpas", – paaiškino N.Pranculienė.

Dėl areštuotos sąskaitos "Neptūnas" artimiausiu laiku dar neketina pasitraukti iš Lietuvos ir Baltijos krepšinio lygų čempionatų. Tačiau, neradus lėšų, komandos situacija netrukus gali tapti labai kebli.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų