Pereiti į pagrindinį turinį

Parsivežė tris aukso medalius

2009-02-23 09:00

Aibės geriausių sezono rezultatų ir vieno Lietuvos rekordo buvo sulaukta per Kaune vykusį Lietuvos lengvosios atletikos čempionatą.

Trys lengvaatlečiai pergales pagardino iškovotais kelialapiais į Europos ir pasaulio čempionatus.

Rekordais skubos tvarka iš Panevėžio į Kauną perkeltose varžybose nelijo. Tik vilnietė Brigita Virbalytė, 5 km nužingsniavusi per 21 min. 23,24 sek., pagerino aukščiausią šalies pasiekimą.

Po nesėkmės Pekino olimpinėse žaidynėse Kaune savotiškai pyktį išliejusi buvusi daugiakovininkė Austra Skujytė rutulį nustūmė tiek (17,28 m), jog iš karto užsitikrino vietas Europos ir pasaulio čempionatuose.

Taip pat bilietus lėktuve į Italiją, kur kovo 6 d. prasidės Europos uždarų patalpų čempionatas, rezervavo kauniečiai šuolininkai Povilas Mykolaitis, į tolį nuskriejęs 7 m 92 cm ir Raivydas Stanys – ketvirtasis lietuvis, peršokęs 225 cm aukštyje buvusią kartelę.

60 m varžybose (7,34 sek.) čempionės vardą iškovojusi klaipėdietė Lina Grinčikaitė rungtyniavo jau turėdama kelialapį į Italiją. Jį Edmundo Norvilo auklėtinė pelnė anksčiau vykusiose varžybose Austrijoje.

Geriausią sezono rezultatą (4415 tšk.) pasiekusi penkiakovininkė iš Kauno Viktorija Žemaitytė asmeninį rekordą pagerino net 138 taškais.

Taip pat kartelę pakėlė klaipėdietis rutulio stūmikas Martynas Čiuželis, įrankį švystelėjęs 17 m 60 cm.

Trečiąjį aukso medalį uostamiesčiui iškovojo 800 m bėgusi Natalija Piliušina – 2 min. 13,35 sek.

Klaipėdos greitakojai maloniai nustebino vyrų 60 m bėgimo su barjerais rungtyje. Ant prizininkų pakylos lipo du klaipėdiečiai Mindaugas Reinikovas (2 vieta – 8,22 sek.) ir Artūras Janauskas (3 vieta – 8,29).

Antrą sidabro medalį į Klaipėdą parvežė 1500 m varžybose kovojusi Eglė Krištaponytė – 4 min. 42,7 sek.

Nudžiugino jaunoji Živilė Brokoriūtė, bėgusi 400 m. Įveikusi du ratus per 58,9 sek., Romo ir Jolantos Beržinskų auklėtinė iškovojo bronzos medalį.

Lietuvos moterų sprinterių ketvertuką formuojantis klaipėdietis E.Norvilas dienraščiui sakė, jog bėgikė jau stovi ant slenksčio į rinktinę.

Trečiąją vietą užėmė dvigubai ilgesnę distanciją – 800 m – įveikęs Tomas Petrauskas – 1 min. 58,73 sek.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų