Pasaulinio akmenslydžio turo etape Estijoje – trys V. Paulauskaitės komandos pergalės

Savaitgalį Taline (Estija) finišavusiame Pasaulinio kerlingo (akmenslydžio) turo (WCT) moterų varžybose „Tallinn Ladies Challenger“ Virginijos Paulauskaitės komanda iškovojo tris pergales iš keturių galimų, bet dėl ypač nepalankiai susiklosčiusios situacijos nepateko į ketvirtfinalį.

Šiame pajėgiame turnyre iš viso varžėsi 15 komandų iš Latvijos, Lietuvos, Estijos, Norvegijos, Šveicarijos, Čekijos, Italijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos ir Ukrainos.

B grupės starte V. Paulauskaitės komanda, kurią taip pat sudarė Olga Dvojeglazova, Dovilė Aukštuolytė, Rūta Blažienė ir Justina Zalieckienė, 6:5 įveikė stiprią Wuest (Šveicarija) ekipą. Lietuvės po keturių kėlinukų atsiliko 2:5, bet vėliau pelnė po tašką keturiuose kėlinukuose iš eilės ir išplėšė pergalę.

Antrosiose rungtynėse Lietuvos akmenslydininkės 5:2 pranoko Barone (Latvija) komandą, o trečiosiose 6:3 nugalėjo Peebo žaidėjas iš Estijos.

Visgi paskutinėse grupės rungtynėse lietuvės 2:7 nusileido Rorvik (Norvegija) komandai.

Wuest, Rorvik ir Paulauskaitės komandoms iškovojus po tris pergales, jų išsidėstymą grupėje lėmė prieš varžybas paleisto akmens atstumas nuo centro (LSD). Pagal jį lietuvės liko trečioje vietoje, o to neužteko patekimui į ketvirtfinalį.

„Mes pačios nustebome, kad nepatekome į ketvirtfinalį, bet tokios buvo taisyklės. Kadangi buvo vertinamas ne pergalių skaičius, o LSD, tai į ketvirtfinalį pateko kitoje grupėje trečią vietą užėmusi tik dvi pergales iškovojusi Estijos komanda“, - aiškino V. Paulauskaitė.

Nepaisant to, svarbiausia lietuvėms buvo gerinti žaidimą artėjant Europos čempionatui. Trys pasiektos pergalės prieš pajėgias varžoves rodo, kad einama teisingu keliu.

„Namo grįžome tikrai su geromis nuotaikomis. Trys pergalės iš keturių galimų yra tikrai geras pasiekimas. Pralaimėjome norvegėms, kurios žaidžia Europos elite. Nuotaikos geros, nes sužaidėme tikrai puikiai, džiaugiuosi visomis merginomis. Visa komanda esame labai patenkintos“, - teigė Lietuvos komandos kapitonė.

V. Paulauskaitė ypač džiaugėsi pasirodymu pirmosiose rungtynėse, kuomet lietuvės pademonstravo kovingumą bei tikslumą, kas leido išsigelbėti net ir atsiliekant nemažu skirtumu.

Šis turnyras Lietuvos komandai buvo vienas paskutinių pasiruošimo etapų artėjančiam Europos čempionatui. Europos kerlingo čempionatas lapkričio 19-26 dienomis vyks Švedijoje. Lietuvos moterų rinktinė žais antrajame pagal pajėgumą B divizione.

„Žvelgiant į mūsų pasiruošimą, tai džiugina žaidimo kreivės kylimas į viršų. Rezultatai tą rodo. Būtų labai smagu tą kreivę išlaikyti iki čempionato. Šį savaitgalį dar vyksime pasitreniruoti į Rygą, o tuomet lauks kelionė į Švediją“, - pasakojo V. Paulauskaitė.

Turnyre Estijoje nugalėjo Turmann (Estija) komanda, finale 5:4 įveikusi Vokietijos jaunimo ekipą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių