Pasaulinio moterų kerlingo turo turnyre Estijoje – lietuvių akistatos su elitinėmis komandomis

  • Teksto dydis:

Sekmadienį Taline (Estija) finišavo Pasaulinio kerlingo (akmenslydžio) turo turnyras „Tallinn Ladies Challenger“. Su elitinėmis Senojo žemyno komandomis savo jėgas išbandė ir dvi ekipos iš Lietuvos.

Virginijos Paulauskaitės komanda, kuriai taip pat atstovavo Olga Dvojeglazova, Dovilė Aukštuolytė ir Rūta Blažienė, sugebėjo iškovoti vieną pergalę – paskutinėse C grupės rungtynėse jos 7:4 pranoko „Interlaken-Bern“ (Šveicarija) komandą.

Prieš tai mūsiškės pralaimėjo grupės favoritėms ir į ketvirtfinalį nepateko. V. Paulauskaitės komanda 1:9 nusileido Moberg (Švedija) akmenslydininkėms, 2:8 turėjo pripažinti Kubeskovos (Čekija) ekipos pranašumą, 3:7 pralaimėjo Dupont (Danija) komandai ir 1:4 neatsilaikė prieš Turmann (Estija) žaidėjas.

„Pasirodymo norėjosi geresnio, bet gavosi taip, kaip gavosi. Žvelgiant į priešininkes, tai kažkokių stebuklų buvo sunku tikėtis. Mūsų grupėje trys komandos buvo iš elitinio A diviziono, kurios rungtyniauja aukščiausioje lygoje. Natūralu, kad prieš jas laimėti nėra lengva. Nepaisant to, pasirodymas galėjo būti kiek geresnis“, - kalbėjo V. Paulauskaitė.

Lietuvos kerlingo žaidėja prisipažįsta, kad kiekviena pergalė tokio lygio turnyre džiugina, tačiau rimčiau konkuruoti su elitinėmis komandomis sudėtinga, turint visiškai skirtingas sąlygas sportuoti.

„Labai smagu laimėti, nes šveicarių komanda irgi buvo labai stipri. Žaidimas buvo apylygis, bet pavyko iškovoti pergalę paskutiniame kėlinuke“, - prisiminė V. Paulauskaitė.

Kita Lietuvos komanda – Asta Vaičekonytė, Lina Janulevičiūtė, Aistė Krasauskaitė, Miglė Kiudytė ir Rasa Veronika Jasaitienė – A grupėje pralaimėjo visus penkis susitikimus. Turnyro starte lietuvės 2:8 nusileido Constantini (Italija) ekipai, vėliau 3:7 pralaimėjo – Blumbergos-Berzinos (Latvija), 4:10 – MacDonald (Didžioji Britanija), 2:8 – Madisson (Estija) ir 2:7 – „Hurlimann Gemperle AG“ (Šveicarija) komandoms.

Turnyre triumfavo „Muirhead“ (Didžioji Britanija) komanda, ji finale 6:4 įveikė Mesloe (Norvegija) akmenslydininkes. Kovoje dėl bronzos Mueller (Šveicarija) 5:3 pranoko Moberg komandą.

Pasaulinio kerlingo turo turnyrai Lietuvos komandoms yra puiki galimybė pamatyti silpnąsias savo vietas ir pasimokyti iš pačių geriausiųjų.

„Iš tokių komandų galima daug ko pasimokyti. Tiek kerlingo taktikos, tiek tarpusavio komunikacijos. Taip pat galima pamatyti kaip atliekami patys metimai, jų techniką, su kuria yra dirbama daug metų“, - teigė V. Paulauskaitė.

Iš viso turnyre, kurio prizų fondą sudarė 3 tūkst. eurų, varžėsi 18 komandų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių