Pasaulio čempionate dešimtas likęs J. Spudis: džiaugiuosi išėjęs savo kojomis

  • Teksto dydis:

Jonas Spudis po pasirodymo Londono olimpinio stadiono ieties metimo finale (F44) liūdnai juokavo, kad pasaulio čempionatai jam – užkeikti.

Prieš dvejus metus Dohoje vykusiose planetos pirmenybėse jis per apšilimą patyrė kirkšnies traumą ir užėmė 12 vietą. Londone J.Spudžio mesta ietis nuskriejo 48 metrus 75 centimetrus. Lietuvis pasitraukė iš tolesnės kovos sektoriuje po trijų metimų.

Šis rezultatas J.Spudžiui lėmė galutinę dešimtą poziciją. Anot lengvaatlečio, tikėtis kažko daugiau buvo sunku, nes pasirengimą pirmenybėms apsunkino sveikatos problemos.

„Per pasiruošimą buvo daug problemų. Visos jos – dėl mano nugaros traumos. Sunkus pasiruošimas buvo. Apie tapimą nugalėtoju ar prizininku reikia mąstyti realiai. Matai reitingus, žinai, kokie atvyks varžovai. Norint kažko, turi demonstruoti žymiai geresnį rezultatą“, – sakė J.Spudis.

Sportininkas 2014 m. yra tapęs šios rungties Europos čempionu, o 2016 m. Senojo žemyno pirmenybėse iškovojo sidabro medalį. Apie tokias aukštumas planetos pirmenybėse lietuvis negalvojo.

„Džiaugiuosi, kad iš stadiono išėjau savo kojomis. Jaučiu kojas, jaučiu dubenį. Kol kas tik dėl to ir galiu pasidžiaugti“, – po pasirodymo olimpinėje arenoje sakė J.Spudis.

Pasaulio čempionu tapo Trinidado ir Tobago sportininkas Akeemas Stewartas, po kurio kojomis krito pasaulio rekordas. Naujas geriausias rezultatas, garantavęs auksą, yra 57 metrai 61 centimetras. Už čempiono nugaros liko islandas Helgis Sveinssonas (56 metrai 74 centimetrai) ir kanadietis Alisteris Mcqueenas (55 metrai 72 centimetrai).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių