Pasaulio čempionate Kaune – ir perspektyviausių Lietuvos ledo ritulininkų rinktinė

Lapkritį Kaune įvykus tarptautiniam ledo ritulio turnyrui „Baltic Challenge Cup“, šios sporto šakos entuziastai jau ruošia termosus ir skanduotes dar vienam įvykiui. Gruodžio 11–17 dienomis naujuosiuose Kauno ledo rūmuose įvyks pasaulio ledo ritulio IIA diviziono U-20 čempionatas.

Į Kauną gruodžio 11–17 dienomis atvyks Didžiosios Britanijos, Ispanijos, Kroatijos, Rumunijos ir Nyderlandų jaunimo rinktinės – kiekvienos jų tikslas yra tapti geriausia ir pakilti į aukštesnįjį divizioną, tad žiūrovų laukia emocijų kupina savaitė.

Tai, kad du iš eilės tarptautiniai turnyrai vyksta Kaune, nėra atsitiktinumas. Šiemet Europos kultūros sostinės titulu pasipuošusiame mieste prieš 100 metų gimė lietuviškojo ledo ritulio tradicija – 1922 metų sausį sužaistos pirmosios profesionalios rungtynės.

Čempionate su bendraamžiais kausis ir tikriausia Lietuvos rinktinė. Taip simboliškai pristatomos būsimosios mūsų šalies ledo ritulio žvaigždės, kurių nuoširdus azartas dera su nuolatiniu tobulėjimu ir siekiu kilti aukščiau.

U-20 pirmenybės yra paskutinės prieš vyrų lygmenį ir yra laikomos tarpinėmis tarp jaunimo ir suaugusiųjų ledo ritulio. Lietuvos vyrų ledo ritulio rinktinės pamainą treniruoja legendinis gynėjas Mindaugas Kieras, šiuo metu dirbantis ir klube „Hockey Punks“. Jam talkina pajėgiausių šalies trenerių kompanija. Tai „Geležinio vilko“ ledo ritulio mokyklos atstovas Dovydas Kulevičius, „Airwell Energija“ vyr. treneris Arūnas Aleinikovas ir „Kaunas City“ vyr. treneris Sergejus Durdinas.

Galutinė lietuvių U-20 rinktinės sudėtis paaiškės po stovyklos Elektrėnuose, kuri prasidės gruodžio 3 dieną. „Dvi dienas stebėsiu 15 puolėjų ir 10 gynėjų – po stovyklos patvirtinsime 20-ies žmonių rinktinę“, – komentavo M. Kieras.

Bilietais į pasaulio ledo ritulio IIA diviziono U-20 čempionato rungtynes Kauno ledo rūmuose prekiauja bilietai.lt. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių