Pereiti į pagrindinį turinį

Pasaulio futbolo čempionato naudingiausieji nepelno įvarčių

2010-07-04 05:43
Lyderis: šiuo metu J.Capdevilla (dešinėje) yra pagrindinis pretendentas į naudingiausio pasaulio čempionato finalo turnyro žaidėjo titulą.
Lyderis: šiuo metu J.Capdevilla (dešinėje) yra pagrindinis pretendentas į naudingiausio pasaulio čempionato finalo turnyro žaidėjo titulą. / AFP nuotr.

Pasaulio futbolo čempionato statistikos ir žaidėjų veiksmų stebėjimo bei analizės sistema liudija: ryškiausios žvaigždės neprilygsta nė vienam savo komandos draugui.

Pasaulio futbolo čempionato finalo turnyre naudojamos "Castrol Index" technologijos išvada: šiuo metu naudingiausias žaidėjas – ne rezultatyviausiai rungtyniaujantis ispanas Davidas Villa ar argentinietis Gonzalo Higuainas, o Ispanijos rinktinės gynėjas Joanas Capdevilla.

"Castrol Index" fiksuoja visus futbolininkų veiksmus aikštėje. Matematiškai išanalizuojamas kiekvienas kamuolio perdavimas, smūgis, judėjimo greitis, nubėgtas nuotolis, klaidos ir kiti duomenys bei už tai žaidėjui skiriami balai – nuo 1 iki 10.

Prieš ketvirtfinalio kovas "Castrol Index" lyderis buvo J.Capdevilla. Be jo, į pirmąją vienuolikę buvo patekę dar devyni gynėjai. Vienintelis kitos pozicijos žaidėjas šioje kompanijoje – pasirodymą jau baigęs Anglijos ekipos saugas Stevenas Gerrardas (6-oji vieta).

Tarp vartininkų pirmavo portugalas Eduardo (vid. 9,38 balo – 14-oji vieta), tarp puolėjų – D.Villa (vid. 9,22 balo – 22-oji vieta).

Daugiausiai kamuolio perdavimų buvo ispano Xavi'o sąskaitoje – iš viso 368, o tiksliausiai juos atliko brazilas Felipe Melo – 91 proc. Iki šiol daugiausiai per rungtynes nubėgdavo amerikietis Michaelis Bradley's – vid. po 51,69 km. Greičiausias – meksikietis puolėjas Javieras Hernandezas (32,15 km/val.), o iš ketvirtfinalio dalyvių – vokietis Lukasas Podolskis (31,50 km/val.).

Futbolo apžvalgininkai atkreipia dėmesį, kad šio čempionato rezultatyvumas kol kas vienas žemiausių per pastaruosius dvidešimt metų – vid. 2,20 įvarčio per rungtynes.

Antirekordas priklauso 1990 m. Italijoje vykusiam planetos pirmenybių finalo turnyrui – vid. 2,21 įvarčio. Daugiausiai tikslių smūgių futbolo mėgėjai pamatė 1994-aisiais JAV – vid. 2,71.


Lyderiai pagal "Castrol Index"*

Žaidėjas Pozicija Šalis Balų vid.

1. J.Capdevilla gynėjas Ispanija 9,79

2. S.Ramosas gynėjas Ispanija 9,74

3. A.Alcarazas gynėjas Paragvajus 9,7

4. P.Lahmas gynėjas Vokietija 9,66

5. M.Demichelis gynėjas Argentina 9,62

6. S.Gerrardas saugas Anglija 9,59

7. Juanas gynėjas Brazilija 9,56

8. P.Da Silva gynėjas Paragvajus 9,53

9. G.Pique gynėjas Ispanija 9,5

10. G.Medelis gynėjas Čilė 9,48

11. W.Ponce'as gynėjas Čilė 9,49

*Duomenys prieš ketvirtfinalio etapą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų