Pasaulio kiokušin karatė čempionate lietuvių laukia elito egzaminas

  • Teksto dydis:

2022 metų pasaulio kiokušin karatė čempionate Kielcuose (Lenkija) artėjantį savaitgalį dalyvaus visas planetos kovotojų elitas. Su vienu Lietuvos rinktinės trenerių 2001 metų pasaulio čempionu Pauliumi Klapatausku pažvelgėme į vyrų varžybų dalyvius.

Vyrai pasaulio čempionate kovos svorio kategorijose iki 65 kg, 65-75 kg, 75-85 kg ir virš 85 kg.

Pasaulio čempionatai vyksta kas ketverius metus, tačiau šių metų čempionatas dėl pandemijos buvo perkeltas iš 2021-ųjų. Pastarąjį kartą planetos čempionatas vyko 2017-aisiais Kazachstano sostinėje Astanoje. Ten vyrų varžybų čempionais tapo Harutaka Okazaki (Japonija; iki 65 kg), Salahatas Hasanovas (Azerbaidžanas; 65-75 kg), Shota Maeda (Japonija; 75-85 kg) ir Yuji Shimamoto (Japonija; virš 85 kg).

Lietuviams tuomet geriausiai sekėsi sunkiausiojo svorio kategorijoje: Lukas Kubilius užėmė trečiąją vietą, Eventas Gužauskas – penktąją, o Edgardas Sečinskis – šeštąją.

Susirinks visi geriausieji

Šiemet Lietuvai pilno kontakto karatė pasaulio čempionato vyrų varžybose atstovaus Juras Sokolovas (Vilniaus „Saulės Ženklas“; iki 85 kg), Justinas Kvietka (Kauno „Rifas“; iki 85 kg), E. Gužauskas („Shodan“; virš 85 kg), Paulius Žimantas (Akmenės „Energija“; virš 85 kg), E. Sečinskis („Saulės Ženklas“; virš 85 kg) ir Orestas Abazorius („Saulės Ženklas“; virš 85 kg).

J. Sokolovą, E. Sečinskį ir O. Abazorių klube „Saulės ženklas“ treniruojantis 2001-ųjų pasaulio čempionas P. Klapatauskas teigė, kad šių metų čempionatas pasižymės itin aukštu sportininkų lygiu. Kaip to įrodymą treneris pateikė 2019-ųjų pasaulio čempionato be svorio kategorijų, kuris kas ketverius metus vyksta Tokijuje, rezultatus.

Iš to čempionato geriausiųjų aštuntuko Lenkijoje nebus tik čempionu tapusio, bet karjerą jau baigusio, Y. Shimamoto. Visi kiti elitinio turnyro ketvirtfinalio dalyviai titulų sieks ir Kielcuose.

Tokijuje trečiąją vietą užėmęs japonas Daiki Kato, ketvirtas likęs bulgaras Valerijus Dimitrovas ir septintas likęs japonas Yuto Eguchi dabar galės susitikti 75-85 kg svorio kategorijoje, o vicečempionas lenkas Maciejus Mazuras, penktas buvęs japonas Kosei Ochiai, šeštas likęs E. Gužauskas ir aštuntąją vietą užėmęs Kazachstano atstovas Ilja Jakovlevas – svorio kategorijoje virš 85 kg. Įspūdinga pastarosios kategorijos dalyvių sąrašą puikiai papildo 2015-ųjų absoliučios svorio kategorijos ir 2017-ųjų šios svorio kategorijos pasaulio vicečempionas japonas Kembu Iriki.

„Laukia labai stiprūs varžovai, bus tikrai įspūdingas čempionatas“, – vien dalyvių sąrašu žavėjosi P. Klapatauskas.

Gali vėl susitikti su V. Dimitrovu

75-85 kg svorio kategorijoje burtai lėmė itin pajėgius varžovus 2022-ųjų Europos vicečempionui J. Sokolovui. Lietuvis pirmiausias susitiks su Artūru Kovalneka iš Kazachstano, jau kitame etape jo gali laukti D. Kato, ketvirtfinalyje – Y. Eguchi, o pusfinalyje – V. Dimitrovas.

Kitoje tinklelio pusėje atsidūręs J. Kvietka pirmajame etape susitiks su Mehdi Salehi iš Irano, vėliau gali tekti kovoti su Vengrijos arba Kazachstano sportininkais ir tik ketvirtfinalyje yra tikimybė susitikti su vienu iš japonų Nariyoshi Tada.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių