Pereiti į pagrindinį turinį

Pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionato moterų varžybų finale kovos dvi lietuvės

2014-09-03 21:07
BNS inf.
Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė
Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė / Alfredo Pliadžio nuotr.

Varšuvoje vykstančiame 2014 metų pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionate penktadienį moterų varžybų finale startuos dvi lietuvės - čempionės titulą ginanti Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė ir Gintarė Venčkauskaitė.

Tai paaiškėjo po trečiadienį pasibaigusių atrankos varžybų.

Atrankos varžybų A grupėje L.Asadauskaitė-Zadneprovskienė surinko 1069 taškus ir, nusileidusi tik britei Samanthai Murray (1079 tšk.), tarp 28 sportininkių užėmė antrąją vietą. Lietuvos atstovė fechtavimosi rungtyje užėmė 5-ąją vietą, plaukimo - 18-ąją, o kombinuotoje bėgimo ir šaudymo dvikovėje - 9-ąją. Tiesa, net ir 9-oji vieta paskutinėje rungtyje leido L. Asadauskaitei-Zadneprovskienei bendrojoje savo grupės įskaitoje iš šeštosios vietos pakilti į antrąją.

G. Venčkauskaitė ir Lina Batulevičiūtė varžėsi tarp 27-ių C atrankos grupės dalyvių.

Surinkusi 1051 tašką G.Venčkauskaitė užėmė dešimtąją vietą, o L.Batulevičiūtė su 1029 taškais liko penkiolikta.

Atrankos varžybose startavo 82-i sportininkės iš 29 šalių, o į finalą, kuriame varžysis 36 pajėgiausios šiuolaikinės penkiakovės atstovės, pateko po aštuonias geriausias atrankos grupių dalyves ir dar 12 sportininkių, surinkusių daugiausiai taškų visose trijose grupėse. Į pastarąją grupę ir pateko G.Venčkauskaitė, bendrojoje įskaitoje tarp visų atrankos varžybų dalyvių užėmusi 31-ąją vietą. L.Batulevičiūtė galutinėje rikiuotėje liko 41-a.

Ketvirtadienį Lenkijos sostinėje vyks vyrų atrankos varžybos, kuriose startuos 2013-ųjų pasaulio čempionas Justinas Kinderis ir Lukas Kontrimavičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų