Pereiti į pagrindinį turinį

Pavyzdys badmintono talentams – lyderiai

2013-02-13 14:58
Pavyzdys badmintono talentams – lyderiai
Pavyzdys badmintono talentams – lyderiai / badminton.lt nuotr.

Maskvos srities Ramenskojės mieste prasidėjusiame Europos badmintono komandų čempionate Lietuvos rinktinė šiandien išmėgins jėgas su kaimynais latviais.

Šansas jaunimui

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Juozas Špelveris į Rusiją išsivežė keturis Šakiuose surengtame Lietuvos čempionate sėkmingai žaidusius sportininkus: Kęstutį Navicką, Povilą Bartušį, Akvilę Stapušaitytę ir Vytautę Fomkinaitę.

K.Navicko ir A.Stapušaitytės meistriškumas seniai nekelia abejonių, o P.Bartušį ir V.Fomkinaitę treneris vadina būsimomis šalies badmintono žvaigždėmis. Ketvertukas atstovauja Kaunui, Jaunalietuvių sporto organizacijos mokyklai.

„Povilas – iš Tauragės, meistriškumą kėlė Danijoje. Tobulėti sąlygos ten buvo ne geriausios. Teko dirbti keturias dienas per savaitę su keturiais skirtingais treneriais. P.Bartušis galiausiai metė mokslus Danijos kolegijoje ir sugrįžo į Kauną. K.Navickui labai reikia gero treniruočių partnerio, o Povilui taip pat labai naudinga dirbti su tokio lygio oponentu“, – sakė J.Špelveris.

„Vytautė – neeilinio talento sportininkė. Nors jai dar tik penkiolika metų, ji jau dabar meistriškumu lenkia daugumą bendraamžių vaikinų. Manau, kad Vytautė su P.Bartušiu galės sėkmingai žaisti mišraus dvejeto varžybose. Tikiu, kad dirbdami kryptingai šie sportininkai daug pasieks ir netolimoje ateityje turėsime keturis aukščiausio lygio badmintonininkus“, – vylėsi treneris.

Favoritai – britai

„Kaip seksis Europos čempionate, galima nesunkiai nuspėti. Anglų neįmanoma nugalėti, o latviams neįmanoma pralaimėti, – kalbėjo J.Špelveris. – Asmeninėse varžybose su britais galime varžytis, tačiau jų dvejetai yra neįkandami.“

Specialisto teigimu, K.Navickas ir A.Stapušaitytė – ryškiai išreikšti vienetų žaidėjai, o kovoti su aukščiausio lygio dvejetais mūsiškiams yra pernelyg sudėtinga užduotis.

„Mažos valstybės dvejetų žaidėjų nerengia. Olimpinėse žaidynėse žaidžia tik 16 porų, prasimušti ten praktiškai neįmanoma“, – teigė treneris.

Įveikę latvius, mūsiškiai Europos komandų rikiuotėje turėtų su varžovais pasidalyti 9–16 vietas.

Kaune – elito turnyras

Tokiu formatu Europos komandų pirmenybės šiemet vyks paskutinį kartą. Nuo 2014-ųjų atrankos turnyrai bus organizuojami ne vienoje, o keliose žemyno šalyse.

„Jau susitariau, kad vienas tokių turnyrų vyks ir Kaune. Tai turėtų būti puiki šventė. Badmintono aistruoliai tris vakarus iš eilės galės mėgautis aukščiausio lygio dvikovomis“, – neabejojo J.Špelveris.

Lietuvoje šiemet planuojami du solidūs tarptautiniai turnyrai. Birželio 7–9 d. Kauno sporto halėje vyks „Yonex Lithuanian Open“ atvirosios pirmenybės, o rugsėjo 13–15 d. bus organizuojamas „Yonex Lithuanian junior international“ turnyras.

Taip pat planuojama surengti draugišką Lietuvos ir Airijos rinktinių mačą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų