Pekine baigėsi žiemos olimpinės žaidynės: jose netrūko dramų

  • Teksto dydis:

Pekino žiemos olimpinės žaidynės oficialiai baigėsi, sekmadienį per uždarymo ceremoniją paskelbė Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) prezidentas Thomas Bachas (Tomas Bachas).

„Dabar turiu pažymėti šios nepamirštamos olimpinės patirties pabaigą: 2022 metų Pekino 24-ąsias žiemos olimpines žaidynes skelbiu uždarytomis“, – sakė jis Pekino „Paukščių lizdo“ stadione.

Į Pekino žiemos olimpinių žaidynių uždarymo ceremoniją, skelbiančią antrosios pandemijos eros olimpiados pabaigą, buvo susirinkusi nedidelė, bet entuziastingai nusiteikusi kviestinių svečių minia.

Nepaisant prieš žaidynes kilusio susirūpinimo dėl COVID-19, griežta sistema, iš esmės pavertusi olimpines žaidynes milžinišku burbulu, leido sumažinti koronaviruso atvejų skaičių iki minimumo.

Nuo sausio 23-iosios iš tūkstančių testų, atliktų „burbulo“ viduje, tik 463 buvo teigiami.

Tarp sportininkų netrūko ir kitų dramų. Moterų dailiojo čiuožimo varžybas aptemdė dopingo skandalas, susijęs su 15-ete sportininke, o JAV kalnų slidinėjimo žvaigždė Mikaela Shiffrin (Mikela Šifrin) nepasiekė finišo ir grįžo namo tuščiomis. Amerikoje gimusi akrobatinio slidinėjimo žvaigždė Eileen Gu (Eilyn Gu) iškovojo tris medalius Kinijai.

Tarptautiniu mastu daugelis kritikavo Pekino olimpiadą kaip „autoritarinę“ ir smerkė TOK už tai, kad organizavo ją kartu su žmogaus teisių pažeidimais kaltinama valdžia.

Kelios Vakarų šalių vyriausybės paskelbė diplomatinį žaidynių boikotą, tačiau atsiuntė sportininkų. Kinija boikotą pasmerkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pypenas

pypenas portretas
Viena iš dramų,lietuvaičių taupyklėje O apdovanojimų,nosį nušluostė latviai ir estai........

nejaugi ROC chokejistai

nejaugi ROC chokejistai portretas
iš apmaudo prišiko ant ledo
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių