Pereiti į pagrindinį turinį

Pergalė Europos jaunių dviračių treko čempionate

2014-07-28 08:05
BNS inf.
Shutterstock nuotr.

Edita Mazurevičiūtė iškovojo aukso medalį Portugalijoje pasibaigusiame Europos jaunimo (iki 23 metų) ir jaunių (iki 18 metų) dviračių treko čempionate.

Praėjusiais metais Lietuvos dviratininkė džiaugėsi jaunių daugiakovės (omniumo) varžybų sidabro medaliu, o šiais metais įspūdingai laimėjo paskutinę rungtį - 20 km taškų lenktynes - ir tapo planetos jaunių čempione.

"Labiau džiaugiuosi Editos puikiu rezultatu. Po didelių ginčų ir britų protestų, kuriuos jie reiškė dėl paskutinio rato taškų lenktynėse, kuriame Edita pavijo varžoves ratu ir pelnė lemiamus taškus, teisėjai patvirtino, kad pirmoji vieta atiteko būtent mūsų dviratininkei", - auklėtinės pergale džiaugėsi E.Mazurevičiūtės treneris Antanas Jakimavičius. - Šiam čempionatui labai nesiruošėme, prieš tai nestovyklavome aukštikalnėse, o ir rezultatai ne taip stipriai pagerėjo, todėl iškovota pirma vieta netikėta. Nors praėjusias metais laimėjome sidabrą, o šiemet auksą, Editos svarbiausi startai laukia moterų komandinėse lenktynėse".

Po pirmosios dienos daugiakovės varžybose pirmavusi E.Mazurevičiūtė nesėkmingai startavo 500 m lenktynėse laikui ir greitojo rato lenktynėse, kur užėmė tik devintąsias vietas ir bendroje įskaitoje smuktelėjo į šeštąją poziciją.

Tačiau sukaupusi visas jėgas lietuvė įspūdingu spurtu aplenkė visas varžoves visu ratu 20 km taškų lenktynėse ir, iškovojusi pergalę paskutinėje rungtyje, daugiakovės varžybose surinko 195 taškus bei septyniais taškais aplenkė antroje vietoje likusią britę Gracę Garner.

Bronzos medaliu su 184 taškais tenkinosi prancūzė Soline Lamboley.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų