Piklbolas: populiarus JAV, jau mėgstamas ir Lietuvoje

  • Teksto dydis:

„Jeigu žmogus mėgsta rakečių sportą arba tiesiog yra aktyvus, jau po 40 minučių nebesijaus šio žaidimo naujokas“, – teigė Lietuvos piklbolo federacijos (LPF) projektų vadovas Mantas Paulauskas.

Piklbolas – sporto šaka, sujungusi tenisą, badmintoną ir stalo tenisą. Nors daug kam šis žaidimas dar skamba egzotiškai, jis – sparčiausiai besivystantis JAV.

Piklbolo aikštelės dydis lygiai toks pat kaip badmintono. Raketė – kitokia nei teniso, trumpa, be stygų. Oficialus piklbolo aikštelės paviršius – kieta teniso danga, bet privalumas tas, kad galima varžytis ir kitose erdvėse su tvirtu pagrindu: teniso kortuose, krepšinio arenose, ant asfalto. Piklbolas žaidžiamas vienas prieš vieną ir dvejetais.

Šį žaidimą į Lietuvą atvežė Čikagoje gyvenantis verslininkas Svajūnas Masiulionis, gerai žinomas kaip Čikagos lietuvių krepšinio lygos organizatorius. Mūsų šalyje piklbolą populiarina M.Paulauskas, patirties sėmęsis JAV, kur viešėjo S.Masiulionio kvietimu.

„Žaidimo taisyklės įsisavinamos labai greitai – per 15–25 min. Viskas paprasta, dinamiška“, – sakė M.Paulauskas.

Piklbolas jau žaidžiamas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje.

Piklbolas jau žaidžiamas Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, Alytuje. Deramasi su savivaldybėmis ir sporto klubais dėl erdvių, tinkamų piklbolo aikštelėms. Vilniuje, S. Stanevičiaus gatvėje, įrengtos net trys piklbolo aikštelės.

Kaune įvykusioje „Olimpinėje dienoje“ piklbolą išbandė ir disko metikas Andrius Gudžius su dukra.

Lietuva jau turi piklbolo profesionalę. Buvusi tenisininkė Lina Padegimaitė JAV sėkmingai siekia ir šio žaidimo aukštumų, šiemet dalyvavo piklbolo varžybose „US Open“, rungtyniauja stipriausioje „Major League Pickleball“ lygoje.

„Amerikiečiai ne tik imlūs naujovėms, bet ir pasižymi labai geru humoro jausmu“, – šypsojosi M.Paulauskas (angl. pickleball – marinuotas kamuoliukas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Danius

Danius portretas
Mėgstu rakečių sportą,gal yra kokie kontaktai picklebolui Šiauliuose
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių