Pirmas medalis Lietuvai: Ignalinoje Europos čempionate N. Lukošius iškovojo bronzą

  • Teksto dydis:

Europos orientavimosi sporto kalnų dviračiais čempionatas Ignalinoje savo šalyje besivaržantiems lietuviams šį penktadienį buvo sėkmingas – sprinto distancijoje Nojus Lukošius iškovojo bronzą jaunimo čempionate.

 

Perspektyvusis orientacininkas tarp vaikinų iki 20 metų grupėje iškovojo pirmąjį medalį Lietuvai šiame čempionate.

Vaikinams reikėjo įveikti 5,5 km distanciją su 26 kontroliniais punktais klaidžiame ir daugybę takelių turinčiame Ignalinos miške, trasa driekėsi ir pačiame miesto centre. Nakties metu gerokai palijo, tad dalyviams tai buvo papildomas iššūkis dėl slidžios dangos. N. Lukošius distanciją įveikė per 22 min. 16 sek. ir dalijasi trečiąją vietą su per tokį patį laiką trasą įveikusiu švedu Sverre Rojgardu. Nuo čempiono titulą užsitikrinusio šveicaro Flurino Schynerio lietuvis atsiliko 18 sek.

„Žinojau stipriąsias savybes savo, kad reikės šioje trasoje daugiau orientavimuisi akcentą dėti, nes privalai nepamesti kur esi. Šioje trasoje raktas į sėkmę buvo geras senojo žemėlapio išanalizavimas, žinojimas ko tikėtis. Važiavimas buvo labai greitas ir reikėjo daug posūkių daryti“, – po finišo pasakojo bronzą iškovojęs N. Lukošius, o vakar dienos vidutinės distancijos varžybose taip pat demonstravęs stabilius rezultatus ir užėmęs 5-ą vietą.

Suaugusiems sportininkams šiandien taip pat prasidėjo kovos Europos čempionate. Lietuviai buvo laikomi vieni šios rungties favoritų ir tarp vyrų Jonui Maišeliui trūko visai nedaug iki medalio. 7,3 km distanciją su 32 kontroliniais punktais lietuvis įveikė per 25 min. 17 sek., iki bronzos laimėtojo švedo Marcuso Janssono trūko 24 sekundžių. Sidabrą iškovojo danas Mortenas Oernhagenas, o čempionu tapo čekas Vojtechas Ludvikas. Dar trys lietuviai pateko į geriausiųjų dvidešimtuką: Ignas Ambrazas finišavo 10-as, Šarūnas Dmukauskas 18-as, Jonas Vytautas Gvildys 20-as. Kiti lietuviai Julius Juodišius ir Arnoldas Valiauga finišavo rikiuotės gale, atitinkamai 51-as ir 54-as iš 63 startavusių sportininkų.

Tarp moterų dideles viltis užimti aukštą poziciją turėjo Gabrielė Andrašiūnienė, nors sprintas ir nėra pagrindinė jos rungties. Lietuvė praėjusiame Europos čempionate buvo iškovojusi sidabrą individualioje vidutinėje distancijoje ir kartu su J. Maišeliu ir I. Ambrazu sidabrą mišrios estafetės komandinėje rungtyje. Šįkart tarp tankaus takelių tinklo Ignalinos miške pavyko susiorientuoti greitai, bet ją pranoko 7 varžoves, taip G. Andrašiūnienei užėmus 8-ą vietą. Lietuvė 6,3 km distanciją su 26 kontroliniais punktais įveikė per 27 min. 10 sek. Varžybose laimėjo daugkartinė čempionė danė Camilla Soegaard, distanciją įveikusi per 25 min. Kita Lietuvos atstovė Karolina Mickevičiūtė-Juodišienė buvo 27-a, o iškart po jos 28-oje pozicijoje rikiavosi Justė Umbrasaitė.

Europos čempionate iš viso varžosi 200 sportininkų iš 18 šalių. Kaip ir įprasta kitoms sporto šakoms, čempionate nedalyvauja rusai ir baltarusiai, Tarptautinei orientavimosi sporto federacijai (IOF) priėmus sprendimą suspenduoti šių šalių atstovus vos Rusija pradėjo karą Ukrainoje.

Šeštadienį dalyvių laukia daugiausiai ištvermės reikalaujanti ilgoji distancija, o čempionato finišas jau sekmadienį, kai vyks mišrios estafetės varžybos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių