Pereiti į pagrindinį turinį

Pirmasis Kauno rajono mero taurės sprinto etapas sukvietė geriausius

2014-06-04 09:58
DMN inf.

Birželio 1 dieną „Nemuno žiedo“ lenktynių trasoje vykęs automobilių sprinto čempionato pirmasis etapas, Kauno rajono savivaldybės mero taurei laimėti, sukvietė pusšimtį automobilių sporto entuziastų. Tarp jų buvo galima sutikti ir gerai žinomus vardus, kurie atvažiavo nugalėti.

Pirmą svarų žingsnį, kovoje dėl Kauno rajono mero taurės, atvyko žengti tokie sportininkai kaip Evaldas Kazlauskas, Laimonas Laukys, Edvinas Sabalys ir kiti. Buvo įdomu matyti puikiai lėtuminiame slalome važiuojanti J. Akelį. Tiesa pastarajam, kur kas greitesnėje trasoje, sekėsi ne itin gerai. Tačiau potencialo greitėti šis sportininkas tikrai turi. Tuo tarpu „Open Sport“ klasėje varžėsi ir „Lietuvos drifto karalius“ A. Vasiliauskas su savo galingu „BMW M3“ bolidu.

Šiose lenktynėse gali dalyvauti kiekvienas vairuotojas. Pirmame etape buvo galima išvysti ne tik sportiškus automobilius, bet ir senus „Žiguliukus“ arba jau seniai negaminamą „Ford Sierra“. Bei kitus ne pirmos jaunystės automobilius.  Tačiau visų lenktynių metu nei vieno didesnio incidento neužfiksuota. Tik kelis kartus lenktynininkai kliudė greičio gesinimo zonose esančius kūgelius.  

Geriausiai priekiniais varomais ratais automobilių klasėje pasirodė Paulius Vasiliūnas su „Honda Civic“ automobiliu. Jis trasą įveikė per vieną minutę ir trisdešimt šešias sekundes. Antras liko Tomas Buškevičius, taip pat vairavęs „Honda Civic“ automobilį. Trečias – Vidas Viluckas su „Renault Clio“.

Galiniais varomais ratais automobilių klasėje nugalėjo galingas „Nissan Silvia S15“ automobilis vairuojamas Laimono Laukio. Jis trasą įveikė per 1 minutę ir 38 sekundes. Antras liko „BMW 318“ vairavęs Vytautas Venclovas. Trečia vietą užėmė Eimantas Rakauskas su mažuoju „Mazda MX-5” kabrioletu.

Visais keturiais ratais varomų automobilių ir „OPEN SPORT“ įskaitose po pirmo etapo pirmauja Mantas Mikuckas, vairavęs „Mitsubishi Lancer Evolution“ automobilį. Jis trasą įveikė per 1 minutę 32 sekundes. Tai buvo geriausias trasos įveikimo laikas pirmame sprinto etape. Todėl Mantas kol kas realiausias kandidatas gauti Kauno rajono mero taurę.

Antrasis etapas vyks birželio 15 dieną. Finalinį etapą, kuris vyks liepos 13 dieną, aplankys Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas. Jis nugalėtojui asmeniškai įteiks taurę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų