Pereiti į pagrindinį turinį

Plaukikai vyrų estafetėje pagerino Lietuvos rekordą

2014-12-04 08:37
Giedrius Titenis
Giedrius Titenis / AFP nuotr.

Pasaulio plaukimo čempionate Dohoje, 4x50 m vyrų estafetėje kombinuotu būdu, Lietuvos rinktinė distanciją įveikė per 1,34,81 min. ir liko aštunti. Šiuo rezultatu komanda net 0,45 s. pagerino Lietuvos rekordą ir pateko į rungties finalą.

Šioje rungtyje plaukė Danas Rapšys, Giedrius Titenis, Tadas Duškinas ir Mindaugas Sadauskas. Pirmajame plaukime kvartetas buvo antras, o tarp visų 17 komandų liko aštuntas.

„Tokios ir emocijos. Bus smagu praplaukti vakare. Smagu plaukti su šiais vyriokais“, – iš karto po pasirodymo 25 m baseine LRT sakė T. Duškinas.

D. Rapšys teigė, kad komandos tikslas ir buvo patekti į finalą aštuntu numeriu: „Tą ir padarėm.“

Tuo tarpu G. Titenis LRT sakė besidžiaugiantis šiandienos rezultatu: „Tačiau tai ne mano nuopelnas, o visos komandos. Dar nepažiūrėjome, kaip kas praplaukė. Tikimės, kad viskas gerai.“

M. Sadauskas teigė, kad ši pergalė – geras paskatinimas siekiant dar geresnių rezultatų: „Esam laimingi dėl šiandienos pasirodymo.“

Paklausti, kokį tikslą sau kelia finale, plaukikai juokėsi ir sakė besitikintys aplenkti bent vieną komandą.

Pirmieji ketvirtadienio rytą atplaukė rusai. Jų rezultatas – 1,32,78 min. Šiuo rezultatu buvo pagerintas pasaulio rekordas, kuris nuo 2013-ųjų priklausė Italijos komandai (1,33,65 min.). Antrieji atrankoje finišo liniją pasiekė prancūzai (1,33,10 min.), ketvirti – JAV plaukikai (1,33,75 min). Šios dvi komandos taip pat aplenkė buvusius rekordininkus italus.

Lietuvos vyrų rinktinė taip pat dalyvaus 4x100 m estafetėje kombinuotu būdu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų