Po dviejų nusižengimų iš eilės D. Rapšys: nežinojau, kad neturiu teisės vairuoti

  • Teksto dydis:

Žinomam šalies plaukikui pastarosios dienos nebuvo lengvos – dėl dalyvavimo neteisėtose lenktynėse nubaustas ir teisę vairuoti praradęs šalies Danas Rapšys po poros dienų užfiksuotas ir viršijęs greitį. Po žiniasklaidą apkriejusios informacijos, jog sportininkas pareigūnams įkliuvo net du kartus per savaitę, panevėžietis nusprendė netylėti ir išdėstyti situaciją, kodėl taip nutiko.

Lietuvos sportininkas buvo nubaustas 85 eurų bauda ir teisės vairuoti atėmimu dėl to, kad dalyvavo gegužės 15 dieną Šiauliuose vykusiose neteisėtose „drag“ tipo lenktynėse, po poros dienų, gegužės 23 dieną, Panevėžyje užfiksuotas ir viršijęs greitį 45 km/val. Tačiau pats D. Rapšys teigia, kad nežinojo, jog jam yra atimta teisė vairuoti, o informacija žiniasklaidoje buvo iškraipyta.

Plaukikas sako, kad klaidų priežastis – elementarus nežinojimas, antrindamas, kad šie nusižengimai bus vertinga gyvenimo pamoka, iš kurios turėtų pasimokyti visi aplinkiniai.

„Apie žinojimą ir nežinojimą. Grįžtu prie to, kad nežinojimas neatleidžia nuo atsakomybės už savo veiksmus. Tačiau noriu, kad jūs sužinotumėte apie pastaruosius neatsakingus mano veiksmus iš manęs, o ne iš žiniasklaidos, su kuria bendrauti noriu vis mažiau.

Žinia, kad nežymėtu automobiliu patruliavę Panevėžyje policijos pareigūnai sustabdė mane už greičio viršijimą. Tai įvyko praėjusį šeštadienį, prieš daugiau nei keturias dienas. Tik iš pareigūnų sužinojau, kad man jau trims mėnesiams atimtas vairuotojo pažymėjimas – už tai, kad buvau nelegaliose lenktynėse Šiauliuose. Tačiau aš to nežinojau – akivaizdu, kad be pažymėjimo nebūčiau sėdęs prie vairo.

Kaip tai atsitiko? Paprastai – pranešimas apie baudą už „dragą“ Šiauliuose atėjo per VMI. Ten buvo reikalavimas sumokėti 85 eurų baudą, nuoroda, per ką galiu sumokėti ir nuoroda į informaciją apie administracinį nusižengimą portale epolicija.lt. Prisegu pranešimų vaizdus. Apie jokį atimtą pažymėjimą – nė kalbos. Pasirodo, oficialus pranešimas buvo nusiųstas į Vilnių, kuriame registruotas, o ne Panevėžį, kuriame dažniausiai būnu. Laiškas vis dar Vilniuje.

Vakar jau atsiprašiau, tačiau noriu darsyk pasakyti – gailiuosi, kad taip įvyko, tačiau tai bus man vertinga gyvenimo pamoka. Labai tikiuosi, kad iš mano klaidų pasimokysite ir jūs. Dėkoju už supratimą“, – apie susiklosčiusią situaciją feisbuke rašė D. Rapšys.

Šiaulių apskrities policija pirmadienį pranešė, kad už dalyvavimą gegužės viduryje vykusiose lenktynėse, chuliganišką vairavimą ir greičio viršijimą 225 eurų baudomis ir teisių atėmimu vieneriems metams buvo nubausti devyni vairuotojai.

Dar šeši vairuotojai sulaukė tokios pat bausmės, kaip ir D. Rapšys – 85 eurų baudos ir teisių atėmimo trims mėnesiams.

Pasak policijos, turima dar dvi-trys valandos filmuotos medžiagos, kurią išanalizavus, bus identifikuojami ir kiti pažeidėjai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
oho, koks šventų žmonių susibūrimas, niekada nemelavę, niekada taisyklių nepažeidinėję... Tiesiog komentarai nuo Rojaus vartų.............

gaidelis

gaidelis portretas
o ką su teisėmis galima pažeidinėti taisykles

Iš baseino elerį į kelių gaidelį

Iš baseino elerį į kelių gaidelį portretas
Čia nuo chlorkės suminkštėjo smegenėlės
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių