Po ketverių metų pertraukos Baltijos regbio „Top“ lygos finale vyks „Pietinia derbis“

  • Teksto dydis:

Savaitgalį paaiškėjo Baltijos regbio „Top“ lygos finalo dalyviai – dėl aukso medalių kausis du Šiaulių regbio grandai – „Vairas-Kalvis-Jupoja“ ir „Baltrex-Šiauliai“, rašoma lygos pranešime spaudai.

Vadinamasis „Pietinia derbis“ lygos finale vyks po ketverių metų pertraukos. 2020 ir 2021 metais į finalą pavyko prasibrauti Kauno „Ąžuolui“, o 2022 metais – Garkalnės „Livonia“ (Latvija).

Čempiono titulą ginantis labiausiai tituluotas Lietuvos regbio klubas Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“ pusfinalyje namuose 48:17 (22:3) nugalėjo pirmą sykį tarp keturių stipriausių lygos komandų patekusią Vilniaus „Geležinio vilko“ ekipą.

Pirmuosius taškus rungtynėse pelnė vilniečiai, tiksliu baudos smūgiu išnaudoję varžovų pražangą. Visgi iniciatyva visų rungtynių metu priklausė šiauliečiams. Greitai išlyginę rezultatą, šeimininkai vėliau surengė keletą rezultatyvių išpuolių ir jau pirmajame kėlinyje įgijo 19 taškų persvarą. Antrajame kėlinyje „Vairas-Kalvis-Jupoja“ dar labiau padidino atotrūkį ir pirmieji vilniečių žeminimai rungtynių baigties jau nepakeitė.

„Džiaugiamės, kad buvome geresni ir turime teigiamą rezultatą. Nepatiko tai, kad išvaistėme daugiau galimybių negu galėtume sau leisti. Tuos dalykus reikės taisyti ir labai greitai“, – sakė nugalėtojų treneris Gediminas Marcišauskas.

Žaidžiantysis vilniečių treneris Dovydas Taujanskas neliko nusivylęs saviškių žaidimu.

„Apskritai labai didžiuojamės, kad patekome į lygos pusfinalį. Kaip trečius metus žaidžiančiai lygoje, komandai tai yra didelis pasiekimas. Mūsų klubas toliau augs ir tobulės. Pusfinalyje mums pritrūko patirties tokiame lygyje. Visą kita su laiku ateis“, – teigė D. Taujanskas.

Kitame pusfinalyje Šiaulių „Baltrex-Šiauliai“ išvykoje po atkaklios ir kietos kovos 26:14 (20:7) įveikė praėjusių metų vicečempionę „Livonia“ komandą.

Disciplinuotai ir ryžtingai rungtynes pradėję „Baltrex-Šiaulių“ žaidėjai pirmo kėlinio viduryje galiausiai pralaužė varžovų gynybą ir surengė dvi rezultatyvias atakas. Pridėję dar du baudos smūgius, šiauliečiai pirmavo 20:0. Visgi dar pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje pirmuosius 7 taškus pelnė ir „Livonia“, kuri išnaudojo kiekybinį pranašumą.

Antrajame kėlinyje šeimininkai atliko dar vieną žeminimą ir atsilikimą sumažino iki 6 taškų (14:20). Tuomet „Baltrex-Šiauliai“ nusprendė susigrąžinti saugesnį pranašumą ir tą leido padaryti du tikslūs Arno Prielaido baudos smūgiai. Per likusias 15 min. šiauliečiai pasiaukojančiai apsigynė nuo visų „Livonia“ atakų ir po nedidelės pertraukos sugrįžo į „Top“ lygos finalą.

„Emocijos puikios. Praėjusiais metais nepavyko patekti į finalą, o šiemet pavyko. Gautos geltonos kortelės mus gerokai išmušė iš vėžių. Pašalinus dar vieną žaidėją, kurį laiką žaidėme 13 prieš 15, o tai automatiškai labai viską apsunkina. Visgi tą sunkią atkarpą atsilaikėme ir viskas susitvarkė. Mums labai padėjo gynyba, nes latviai neturėjo daug progų. Apie finalą dar negalvojame, dabar apsižiūrėsime traumas, turėsime laisvą savaitę ir tuomet vėl kibsime į darbus“, – sakė „Baltrex-Šiaulių“ treneris Žygimantas Radžius.

Finalas spalio 14 dieną vyks Šiaulių regbio stadione. Akistata dėl 3 vietos tarp „Livonia“ ir „Geležinio vilko“ tą pačią dieną vyks Latvijoje.

Dėl penktosios vietos Baltijos regbio „Top“ lygoje jau šį šeštadienį žais Kauno „Ąžuolas“ ir Kekavos „Miesnieki“ (Latvija). Pusfinalyje dėl 5-8 vietų „Ąžuolas“ savo aikštėje 44:19 nugalėjo Vilniaus „VRA-Tomosta“ ekipą, o „Miesnieki“ regbininkai namuose 54:15 pranoko Šiaulių „Šiaulius“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių