Pereiti į pagrindinį turinį

Po sunkaus sezono – į žūtbūtines kovas

2011-02-28 19:18
Po sunkaus sezono – į žūtbūtines kovas
Po sunkaus sezono – į žūtbūtines kovas / Gedimino Bartuškos nuotr.

Elektrėnų “Energija-Orakulas” savaitgalį sėkmingai baigė atvirojo Latvijos ledo ritulio čempionato reguliarųjį sezoną. Po sužaistų 32 rungtynių lietuviai tvirtai įsitaisė šeštoje turnyrinės lentelės vietoje ir trečiadienį pradės atkrintamųjų rungtynių seriją su Daugpilio “Latgale”, kurios vartus saugo lietuvis Artūras Kuzmičius.

Keitėsi sudėtis

„Ačiū dievui reguliarusis sezonas baigėsi, - su šypsena veide sakė vyriausiasis „Energijos-Orakulo“ treneris Rimantas Sidaravičius. – Kažką padarėme, tačiau nepakilome iki ketvirtos ar bent jau penktos vietos turnyrinėje lentelėje. Sezono pabaigoje buvome užsinorėję palipėti aukštyn, reikėjo viską laimėti, tačiau nepavyko to padaryti, pralaimėjome „Latgale“ komandai“.

Iki penktosios pozicijos „Energijai-Orakului“ pritrūko penkių taškų, kurie būtų leidę pavyti Jelgavos „Zemgale“ komandą.

„Buvo sunkus sezonas, teko daug keliauti, ne visi žaidėjai tai atlaikė, ypač sunku tai pasirodė žaidėjams iš Kauno, atsirado ir elektrėniečių, kuriems tai buvo per sunku, - kalbėjo R. Sidaravičius. – Antroji priežastis, kodėl buvo sunku – komandos sudėtis keitėsi ne vieną kartą. Nuolat stiprinome komandą. Žaidėjų, kurie mums nelabai tiko, nelaikėme. Sezono pabaigoje komanda pasistiprino Povilu Vereniu, Arūnu Aleinikovu, Arnoldu Bosu“.

Stabiliausi - gynėjai

Pasak trenerio „Latgale“ – pajėgi komanda. „Galima sakyti, jog ji yra antros vietos komanda, esame juos įveikę, - sakė R. Sidaravičius. – Atkrintamosiose varžybose visi siekia pergalės, nesvarbu ar po sezono komanda yra aštunta ar pirma. Visos komandos atkrintamosiose žaidžia geriau nei sezono metu“.

Paprašytas įvardinti, jo manymu, geriausius šio sezono „Energijos-Orakulo“ žaidėjus, treneris įvardino gynėjus Petrą Nausėdą ir Justiną Vėželį. „Jie visada žaidžia stabiliai. To trūksta mūsų jauniesiems puolėjams – Andrejui Židkovui, Laisvydui Rimkui“, - sakė R. Sidaravičius.

Teks pasikapoti

Komandos kapitonas Rolandas Aliukonis džiaugėsi, kad komanda įgyvendino pagrindinį tikslą – patekti tarp septynių stipriausių komandų. „Tikslą įvykdėme, komanda nauja, šiek tiek rezultatus įtakojo ir dažna žaidėjų kaita, - kalbėjo R. Aliukonis. – Startas buvo labai sunkus, neturėjome savo arenos, važinėjome treniruotis į Kauną. Jei pradžia būtų geresnė, dabar, manau, būtume ketvirtoje ar penktoje vietoje“.

Jo teigimu, „Latgale“ yra parankus varžovas atkrintamosiose varžybose ir visai nesvarbu, kad jų vartus saugo lietuvis A. Kuzmičius. „Manau, kad trečiadienį ir penktadienį teks su jais šiek tiek pasikapoti, - šypsojosi R. Aliukonis. – A. Kuzmičių gerai pažįstame, jam nėra sunku įmušti. Žinome, kad jis nėra stebuklingas vartininkas – vieną dieną gali tiesiog iš už vartų prasileisti įvarčių, kitą dieną gali atstovėti labai gerai“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų