Policijos protokoluose – kitokia sporto statistika

"Negali būti! Neįmanoma patikėti!" – išpučiame akis, kai policininkai užsega antrankius olimpinių žaidynių medalininkui ar teismo duris varsto daugkartinis pasaulio čempionas. Tačiau tuo labiausiai stebimės pirmą kartą, o ką pagalvojame po trečio, šešto ar dešimto?

Veiksminga paskaita

Kai kuriems sporto asams, kaip Londono olimpiados ir Europos bokso čempionato bronzos medalių laimėtojui šilutiškiui Evaldui Petrauskui ar JAV teniso legendai Jimmy Connorsui, pakako vieno vizito į policijos komisariatą ar tiesiog vyriško pokalbio su treneriu, ir tuo viskas pasibaigė.

Prieš trejus metus E.Petrauskas buvo įsivėlęs į nemalonią istoriją Palangoje, kai kavinėje "Kaukazietiški patiekalai", įkaušęs (2,51 promilės) ir pusę trijų nakties, apsižodžiavo su kitais lankytojais, susikibo su apsaugos darbuotojais, o nusiramino tik atvykus policijos pareigūnams.

"Negražiai išėjo", – pripažino E.Petrauskas, o jo treneris Lietuvos rinktinėje Vladimiras Bajevas pridūrė: "Surengiau jam rimtą paskaitą. Padarėme išvadas. Viskas su Evaldu bus gerai."

Tebejaučia gėdą

Net aštuonių "Didžiojo kirčio" serijos turnyrų vienetų varžybų laimėtojas J.Connorsas vienintelį kartą su policininkais buvo susidūręs 2008-aisiais, kai mėgino apsiginti nuo įžūlaus sporto sirgaliaus.

Teniso superžvaigždė su sūnumi ėjo į studentų krepšinio varžybas. Prie jų prikibo kažkoks tipas ir mėgino išprovokuoti muštynes. J.Connorsas pasiraitojo rankoves, tačiau incidentą nutraukė policininkai. Įsikarščiavęs tenisininkas jiems pareiškė pretenzijų ir taip pat buvo sulaikytas.

"Tai buvo labai nemalonus įvykis. Stengiuosi, bet negaliu jį pamiršti", – viename interviu sakė J.Connorsas.

Alkoholis ir demonai

Bušido kovotojui Remigijui Morkevičiui, kaip ir buvusiam Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) klubų "Philadelphia 76ers", "Denver Nuggets", "Detroit Pistons", "Memphis Grizzlies" žaidėjui Allenui Iversonui vienos viešnagės areštinėje – per mažai.

"Maivydamasis koja aš ją užkabinau. Tada jau išsigandau ir pabėgau", – po teismo šypsojosi R.Morkevičius, 2013-ųjų pavasarį Kauno senamiestyje neblaivus (1,22 promilės) nokautavęs ir sužalojęs dvidešimtmetę merginą.

Tąsyk policininkams pasipriešinęs kovotojas buvo sutramdytas elektrošoku. Teismas R.Morkevičiui aštuoniems mėnesiams apribojo laisvę, skyrė 520 litų baudą, o nukentėjusiajai priteisė 5 tūkst. litų neturtinės žalos.

Šansą reabilituotis kovotojui suteikė Lietuvos bušido federacija (LBF).

"Praeitis užversta. Jeigu žmogus suklupo, bet atsistojo ir eina tolyn, tai reikia skatinti. Kai parklumpi ir lieki purve, tada būna labai blogai", – svarstė LBF prezidentas Donatas Simanaitis.

Tačiau R.Morkevičius vėl drėbėsi į purvą – šiemet balandį Kaune, Rotušės aikštėje, neblaivus, sumušė turistą iš Didžiosios Britanijos.

"Išgeriu, ir atsirakina demonai", – LNK laidoje KK2 paaiškino sportininkas. Jam šį kartą gresia didesnė bausmė.

Įklampino pistoletas

Naudingiausias 2000–2001 m. NBA čempionato žaidėjas A.Iversonas dažniau nei R.Morkevičius pakluso demonams, tačiau buvo du kartus įkliuvęs už tą patį pažeidimą – neregistruoto šaunamojo ginklo laikymą ir grasinimus juo.

1997-aisiais krepšininką kelyje už greičio viršijimą sustabdę policininkai jo automobilyje aptiko pistoletą. A.Iversono advokatai padarė viską, kad jų klientas neatsidurtų už grotų.

Atrodė, kad žaidėjas "atsistojo ir eis tolyn" – per NBA rungtynes rinko po 30–40 ir daugiau taškų, maudėsi šlovėje.

Vis dėlto 2002-ųjų birželį A.Iversonas, ieškodamas pabėgusios savo žmonos Tawannos, naktį įsiveržė į giminaičių namus ir baugino juos pistoletu, kuriam, kaip paaiškėjo, neturėjo leidimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AR MATETE

AR MATETE portretas
Kaip Remigijus kaunasi ringe? Fantastishkai, nuostabu, tokiu talentu yra nedaug.Svarbu kad jis moketu atsispirti norintiem ' 'pasveikinti". Geriause iseitis Morkeviciui ISIDARBINTI TRENERIU I LIETUVOS KRASTO APSAUGA ir savo talentu sutvirtintu Lietuvos karius.

Tomas

Tomas portretas
Kai buvau vaikas teko būti sporto ir kultūros kolektyvo stovyklose. Vertybės skiriasi kaip diena ir naktis. Įvertinus tai, kad Lietuva kultūros neremia (priešingai nei TSRS) - tai tikrai dar mažai nusikaltimų...

Ronaldo

Ronaldo portretas
Visu pirma,tai zmogus turintis seima ir tokioi valstybei, su tokiu talentu zmogus,nieko neturi,per savo ispudinga karjera! Tiek,atidaves saves ,ne visi susitvarko, ir tikrai nesakau,kad tai pateisinama,bet nustekenta geru sportininku nemazai is materealios puses!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių