Pusę varžybų tarp lyderių buvusi biatlonininkų estafetės komanda pagerino Lietuvos rekordą

  • Teksto dydis:

Kontiolahtyje (Suomija) vykstantį septintą pasaulio biatlono taurės varžybų etapą sėkmingai pradėjo Lietuvos biatlonininkai: vyrų 4x7,5 km estafetės varžybose mūsiškiai finišavo 13-ti. Tai – aukščiausia komandinė lietuvių pozicija per visą šalies istoriją.

14 vietą olimpinėse žaidynėse užėmusi Lietuvos ekipa Kontiolahtyje varžėsi ta pačia sudėtimi bei tuo pačiu eiliškumu, kaip ir Pekine: pirmasis startavo Tomas Kaukėnas, antrame etape varžėsi Vytautas Strolia, trečiame – Karolis Dombrovskis, o estafetę baigė Linas Banys.

Idealiai pirmame etape pasirodė T.Kaukėnas, šaudykloje nepanaudojęs nė vieno papildomo šovinio. Po dviejų šaudymo ruožų mūsiškis šliuožė trečias, o estafetę perdavė dešimtoje pozicijoje, nuo tuo metu pirmavusios Vokietijos ekipos atsilikęs tik 30,1 sek.

„Pasirodymą vertinu neblogai. Aišku, visi pirmą ratą pradėjo labai ramiai, o man pasisekė taikliai ir pakankamai greitai sušaudyti gulint. Antras ratas irgi nebuvo labai greitas ir geras šaudymas leido iš šaudyklos išvažiuoti trečiam. Paskutiniame rate visi dėjo maksimalias pastangas – jau buvo sunku. Trasoje yra vienas status kalnas, į kurį sunkiai sekėsi važiuoti. Po to kalno, finiše, jau nebuvo jėgų. Pradžia buvo nebloga, smagu, kad Vytas poziciją dar pagerino“, – komentavo T.Kaukėnas.

V.Strolia panaudojo vieną papildomą šovinį bei trasoje demonstravo ypač aukštą tempą: pagal greitį antrame etape jis buvo trečias, vos 5,7 sek. nusileidęs planetos čempionui prancūzui Emilienui Jacquelinui. Po trečio šaudymo ruožo anykštėnas komandą kilstelėjo į aštuntą poziciją, po ketvirtojo šaudymo – į penktąją.

Per paskutinį antrojo etapo distancijos ratą V.Strolia aplenkė šveicarą Martiną Jaegerį bei estafetę perdavė ketvirtas. Lietuvius nuo antroje vietoje šliuožusių austrų skyrė vos 2,8 sek.

„Šiandien mėgavausi varžybomis: trasos būklė labai gera, slidės labai geros ir savijauta tikrai nebloga. Esu patenkintas, galėjau pasimėgauti varžybomis ir šaudymas buvo neblogas“, – sakė V.Strolia.

Beje, po olimpinių žaidynių Lietuvos biatlono komandos lyderis persirgo koronavirusu, tačiau tai, pasak biatlonininko, neigiamos įtakos neturėjo.

„Visų pirma po žaidynių norėjau pailsėti ir psichologiškai, ir fiziškai. Po olimpiados buvau labai pavargęs, norėjosi pabūti namie, be streso. Su Linu dar sudalyvavome Baltijos kariškių čempionate, kuris suteikė daug teigiamų emocijų, o po to sekė priverstinis poilsis dėl ligos, – teigė V.Strolia. – Motyvacijos tikrai yra ir tikiuosi, kad jos užteks iki sezono pabaigos. Man asmeniškai norisi atsigriebti už nepavykusią olimpiadą. Nesinori užbėgti už akių, nes savijauta vieną dieną gali būti gera, kitą prastesnė. Bet šiai dienai motyvacijos yra, noriu startuoti ir tikiuosi, kad rezultatai bus geri.“

Tuo tarpu tiek K.Dombrovskis, tiek L.Banys varžybose dalyvavo sirguliuodami – penktadienio rytą vis dar buvo sprendžiama, ar Lietuvos komanda varžybose pasirodys apskritai. Dėl komandos, siekiančios išsaugoti 4 vietas pasaulio taurės varžybose kitam sezonui, nuspręsta startuoti, tačiau šeštadienį vyksiantį sprintą K.Dombrovskis praleis.

Pasiaukojimas atsipirko – 13-ta finišavusi Lietuvos ekipa užėmė aukščiausią poziciją estafetės rungtyje per visą šalies istoriją.

„Prieš varžybas daug ko nesitikėjome, bet atsipalaidavimo nebuvo. Norėjosi pradėti gerai ir pravažiuoti savo etapą. Supratome, kad sirguliavimai nėra gerai, bet bent mano nusiteikimas buvo kovingas, norėjosi varžybose padaryti tą, ką galiu geriausiai ir šiandien jos buvo vienos iš geresnių šiame sezone“, – sakė T.Kaukėnas.

Varžybose triumfavo Norvegijos biatlonininkai, 10,6 sek. pranokę švedus bei 12,4 sek. – prancūzus. Visos trys ekipos baudos ratų išvengė. 7 papildomus šovinius panaudoję lietuviai nugalėtojams pralaimėjo 4 min. 37,1 sek., o taiklumu nusileido tik austrams, kurie prašovė penkissyk.

Šeštadienį vyks tiek moterų, tiek vyrų sprinto varžybos, kuriose startuos Natalija Kočergina, Gabrielė Leščinskaitė, V.Strolia, T.Kaukėnas bei L.Banys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Garbiamam biatlonininkui

Garbiamam biatlonininkui portretas
Užjaučiu, kad į stačią įkalnę buvo sunku "važiuoti". Gal, sakau, reikėjo pabandyti slidėmis šliuožti?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių