R. Milevičius įgyvendino dar vieną svajonę – atidarė sporto klubą

  • Teksto dydis:

Sidabrą „Volvo Ocean Race“ jachtų lenktynėse iškovojęs buriuotojas Rokas Milevičius įgyvendino dar vieną savo svajonę - Vilniuje ką tik duris atvėrė jo sporto klubas "Amber CrossFit".

Pasak sportininko, Lietuvoje dar mažai žinomas „CrossFit“ sporto programos treniruotes teikiantis klubas padeda jam realizuoti vieną didžiausių aistrų - skatinti ir populiarinti sportą bei sveiką gyvenimo būdą.

„Kai po „Volvo Ocean Race“ lenktynių grįžau į Lietuvą buvo pakankamai sunku. Turėjau daug laiko ir mažai konkrečios veiklos. Tačiau šis metas leido suprasti, kad tai – puiki galimybė imtis kažko, kas man tikrai įdomu, apie ką svajoju ir kas leistų save realizuoti. Man visada patiko skatinti sportą, parodyti žmonėms, kad tai ne tik naudingas, bet ir smagus užsiėmimas. Be to, turiu sporto vadybos išsilavinimą. Todėl ilgų dvejonių nebuvo - su bendraminčių kompanija nutarėm atidaryti sporto klubą“,- pasakoja R. Milevičius.

Buriuotojo teigimu, „CrossFit“ sporto programa, į kurią orientuojasi naujasis klubas, Lietuvoje dar nėra labai žinoma - kol kas Lietuvoje ja užsiimti siūlo tik trys sporto klubai. Be to, „CrossFit“ dažniausiai būna apipinta stereotipais, kad tai labai sudėtinga, vien sportininkams prieinama treniruočių rūšis. Iš tiesų šios treniruotės prieinamos įvairiausio sportinio pasirengimo žmonėms ir orientuojasi ne į raumenų apimtį, tačiau jų galimybes - ištvermę, gebėjimą atitinkamos rūšies pratimų padaryti daugiau ir greičiau.

„Sakyčiau, kad vienas skiriamųjų šių treniruočių bruožas yra jų prieinamumas skirtingiems žmonėms. Kiekvienas pratimas turi daugybę palengvinimų, todėl jį gali atlikti ir profesionalus sportininkas, ir vyresnio amžiaus žmogus ką tik pradėjęs sportuoti. Be to, visi pradedantieji pirmiausia išmokomi pradmenų -bazinių pratimų ir judesių. Kartais žmonės nemoka net taisyklingai pritūpimų daryti, o čia jie gali to išmokti. Taip stipriai sumažinama traumų rizika ne tik treniruotėse, bet ir kasdienėse judrumo reikalaujančiose situacijose“,- pabrėžia naujai atsidariusio klubo treneris Tadas Gudžiauskas.

T. Gudžiausko teigimu, „CrossFit“ treniruotės ne tik lavina ištvermę, jėgą, lankstumą, bet ir padeda suburti aktyvią bei sveiku gyvenimo būdu besidominčią bendruomenę. Ilgainiui ši bendruomenė drauge ne tik sportuoja, tačiau organizuoja įvairias išvykas ir susitikimus.

„Aš asmeniškai visada norėjau į vieną kompaniją suburti žmones, kuriuos vienija meilė sportui, o „CrossFit“ treniruotės padeda šio tikslo siekti. Užsiėmimai vyksta nedidelėmis grupėmis, atliekama daug komandinių užduočių, kur būtina palaikyti treniruočių draugus. Nuolatinis asmeninių rezultatų fiksavimas ne tik suteikia varžybinį elementą, bet leidžia sekti savo tobulėjimą, dalintis ir džiaugtis šiais pasiekimais su kitais. Dažnai prie pradėjusių sportuoti po kurio laiko prisijungia jų šeimos nariai, draugai - taip šis sportuojančiųjų ratas plečiasi“,- teigia R. Milevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių