Ralio meistrai lenktyniaus ne vien Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Lietuvos automobilių sporto federacija (LASF) paskelbė preliminarų 2023 m. varžybų kalendorių.

Planuojama, kad šalies ralio čempionatą sudarys šeši etapai. Pirmas turėtų vykti gegužės 12–13 d. Viekšniuose (Mažeikių rajonas), šeštas – rugsėjo 29–spalio 1 d. Utenos apylinkėse.

Birželį Lietuvos ralio meistrai lenktyniautų Kelmės ir Lazdijų rajonuose, liepą – Rokiškyje, o penktas etapas numatytas rugsėjo 8–9 d. Elektrėnuose.

Automobilių kroso čempionatas turėtų startuoti gegužę Plungėje, pabaigtuvės – rugsėjį Ukmergėje.

Artimiausias išbandymas mūsų šalies lenktynininkams – 45-asis Dakaro ralis.

Lietuvos ir Latvijos ralio-kroso varžybas planuojama rengti keturiose trasose – Bikerniekų ir Jekabpilio (Latvija), Viljandžio (Estija) bei Vilkyškių (Šilutės raj.).

Birželį Vilkyškiuose numatytas ir Europos kroso čempionato etapas.

Liepą Nemuno žiede (Kačerginė, Kauno rajonas) startuos šalies žiedinių lenktynių čempionato dalyviai. Kiti etapai, anot LASF, vyks kartu su Baltijos šalių varžybomis (BaTCC), kuriose praeitą sezoną su lietuviais, latviais, estais, suomiais jėgas išmėgino ir Didžiosios Britanijos, Prancūzijos sportininkai.

Tradicinį ralį „Aplink Lietuvą“ ketinama surengti rugsėjo 15–17 d., o „Kauno ruduo“ vyktų spalio 6–7 d.

Artimiausias išbandymas mūsų šalies lenktynininkams – gruodžio 31–sausio 15 d. Saudo Arabijoje vyksiantis 45-asis Dakaro ralis.

Dalyvauti legendiniame bekelės maratone ruošiasi Laisvydas Kancius (keturratis motociklas), Vaidotas Žala ir Paulo Fiuza, Benediktas Vanagas ir Kuldaras Sikas bei Gintas Petrus ir Jose Marquesas (visi – visureigių ekipažai), Rokas Baciuška ir Oriolis Vidalis Montijano bei Tomas Jančys ir Irmantas Bražiūnas (dviviečiai bagiai), Vaidotas Paškevičius, Tomas Gužauskas ir Slavomiras Volkovas (sunkvežimio ekipažas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tik i Rytus

Tik i Rytus portretas
nevaziuokite,nes Valinskas su Tapinu saudyti pavargs!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių