Pereiti į pagrindinį turinį

Rankininkai į kovą su suomiais kils tiesiai nuo švenčių stalo

2013-12-30 15:20
handball.lv nuotr.

Pirmieji iš Lietuvos sportininkų 2014-uosius varžybomis pradės rankininkai – jau sausio 2-ąją šalies vyrų rinktinė pratęs kovą pasaulio čempionato atrankos Europos zonos turnyre.

Rengdamasi Vantoje vyksiančiai 1-osios grupės dvikovai su suomiais, trenerių Gintaro Savukyno ir Artūro Juškėno vadovaujama komanda išmėgino jėgas tarptautiniame turnyre Rygoje.

Lietuviai 31:29 įveikė latvius, 22:18 – slovakus ir 27:34 pralaimėjo estams. Mūsų šalies komandą sudarė Kauno "Granito-Gajos-Kario" ir "LSU-Lūšies", Klaipėdos "Dragūno" klubų žaidėjai bei keturi legionieriai iš Austrijos, Vokietijos, Lenkijos.

Geriausiu žaidėju lietuvių gretose buvo pripažintas klaipėdietis Benas Petreikis, varžovų vartininkus nuginklavęs 14 kartų. Rezultatyviausiai rungtyniavo latvis Dainis Krištopanas – jis pelnė 17 įvarčių. Naudingiausio (MVP) rankininko prizas įteiktas kitam Latvijos komandos žaidėjui – Ingarui Dudei.

Šiomis dienomis rankininkų rinktinė treniruosis Kaune, o sausio 1-ąją išskris į Suomiją.
Tai bus pirmoji lietuvių ir suomių akistata 2015-ųjų pasaulio čempionato atrankos 1-oje grupėje. Iki šiol mūsiškiai 23:17 įveikė gruzinus ir 23:20 – turkus, o Suomijos komanda 26:20 – Turkijos atstovus ir 19:26 pralaimėjo gruzinams.

Atsakomasis susitikimas su suomiais vyks sausio 4-ąją Vilniuje. 8 d. lietuviai Tbilisyje susikaus su Gruzijos rankininkais, o 12 d. vėlgi Vilniuje – su Turkijos reprezentantais.

"Mūsų grupėje visos komandos – apylygės. Tikslas – užimti pirmą vietą ir kautis dėl kelialapio į finalo turnyrą", – Lietuvos rinktinės siekius įvardijo G.Savukynas.

Europos zonos atrankos turnyre dalyvauja 20 į penkias grupes suskirstytų rinktinių. Į atkrintamąsias varžybas pateks tik grupių nugalėtojai.
Latviai ir estai su bosniais ir portugalais rungtyniauja 5-oje grupėje. Latvijos ekipa 29:26 įveikė Portugaliją bei 35:25 – Estiją, kuri 26:29 pralaimėjo ir bosniams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų