Pereiti į pagrindinį turinį

Rankininkėms teko grėsmingos varžovės

2009-03-25 09:00
Rankininkėms teko grėsmingos varžovės
Rankininkėms teko grėsmingos varžovės / "Reuters" nuotr. Varžovė: makedonė N.Todorovska (geltoni marškinėliai) buvo viena rezultatyviausių 2008 m. Europos čempionato finalo turnyro žaidėjų.

Lietuvos moterų ir jaunių merginų rankinio rinktinių treneriai nenudžiugo sužinoję varžoves, su kuriomis teks kovoti Europos čempionatuose.

Grupei – du kelialapiai

Vakar Vienoje (Austrija) ištraukus burtus paaiškėjo, kad Lietuvos moterų rinktinė 2010 m. Europos čempionato atrankos 7-ojoje grupėje išmėgins jėgas su Kroatijos, Makedonijos ir Olandijos komandomis.

Į finalo turnyrą, kuris kitąmet vyks Danijoje ir Norvegijoje, iš grupės pateks dvi geriausios ekipos.

Pernai Europos čempionate kroatės užėmė 6-ąją vietą, makedonės – 7-ąją. Aukščiausias olandžių pasiekimas nuo 1994-ųjų rengiamose Senojo kontinento pirmenybėse – 10-oji vieta 1998-aisiais.

Europos rinktinių reitinge Kroatijos nacionalinė komanda – 5-oji (280 taškų), Makedonijos – 10-oji (208), Olandijos – 17-oji (108), Lietuvos – 22-oji (80).

Atranka startuos rudenį

"Jei bijosi šuns, susitiksi mešką. Apie tai pagalvojau, kai traukiant burtus buvo likusios paskutinės dvi ekipos iš pajėgiausiųjų krepšelio – Rusijos ir Kroatijos. Gal geriau, kad mums teko kroatės, nors ir jos – ne dovanėlė", – sakė dienraščiui Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Rimantas Mikalauskas.

Rengtis atrankos varžyboms lietuvės pradės gegužės pabaigoje, kai sezoną baigs užsienio klubams atstovaujančios legionierės.

"Kroatijos ir Makedonijos rankininkės mums mažiau pažįstamos nei olandės, tačiau buvusios Jugoslavijos šalių žaidimo stilius nedaug keičiasi – jis tebėra agresyvus, veržlus, dinamiškas. Su Olandijos rinktine mūsiškės žaidė pernai pasaulio čempionato atrankos rungtynes ir pralaimėjo 27:37. Jei surinksime visas stipriausias žaidėjas, manau, atsirevanšuosime olandėms, o ir kroatėms bei makedonėms su mumis nebus lengva", – kalbėjo treneris.

7-osios grupės varžybų 1-asis ir 2-asis turai vyks šiemet spalį, 3-iasis ir 4-asis – kitąmet kovo pabaigoje ir balandžio pradžioje, 5-asis ir 6-asis – gegužės pabaigoje.

Jaunės – finalo turnyre

Jaunių merginų (iki 17 m.) rinktinė šiemet birželio 25–liepos 5 d. dalyvaus Europos čempionato finalo turnyre Makedonijoje.

Jį lietuvės pradės C grupėje su prancūzėmis, vengrėmis bei makedonėmis.

"Nieko gero, visos varžovės – labai stiprios. Vis dėlto tai, kad rungtyniausime finalo turnyre, mums jau yra didelis pasiekimas", – teigė merginų rinktinės vyriausioji trenerė Rita Urnikienė.

Kelialapį į pagrindinį Europos čempionato etapą mūsų rankininkės iškovojo Slovėnijoje įvykusiame atrankos turnyre. Lietuvos jaunės, 28:24 įveikusios slovėnes, 33:23 – suomes ir 23:38 pralaimėjusios danėms, užėmė 2-ąją vietą.

"Treniruosimės daugiausia namuose – Vilniuje, Kaune. Į pirmąją stovyklą susirinksime balandžio 10-ąją. Iki kelionės į Makedoniją planuojame sužaisti kontrolinių mačų seriją su Lietuvos moterų rankinio lygos ekipomis", – pridūrė R.Urnikienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų