Pereiti į pagrindinį turinį

Rankininkių rinktinės pirmas blynas Klaipėdoje prisvilo

2023-07-12 04:09
DMN inf.

„Viskas prasideda nuo gynybos“, – reziumavo Lietuvos jaunimo (iki 19 metų) merginų rankinio rinktinės, pralaimėjusios pirmą mačą Klaipėdoje, trenerė Ala Senvaitienė.

Lyderė: G. Pilikauskaitė (su kamuoliu) vienuolika kartų nuginklavo slovėnių vartininkes S. Posegą ir N. Vuk.
Lyderė: G. Pilikauskaitė (su kamuoliu) vienuolika kartų nuginklavo slovėnių vartininkes S. Posegą ir N. Vuk. / rankinis.lt nuotr.

„Švyturio“ arenoje prasidėjo Europos rankinio čempionato II diviziono varžybos. Uostamiestyje aštuonios komandos, tarp jų ir Lietuvos, kovoja dėl kelialapio į 2024 m. pasaulio dvidešimtmečių čempionato atrankos turnyrą.

Lietuvės pirmą dvikovą B grupėje 31:35 pralaimėjo slovėnėms.

Mūsiškės sėkmingai pradėjo rungtynes – išsiveržė į priekį 4:0. Tačiau varžovės gan greitai atsigavo po šalto dušo ir jau 12 min. išlygino rezultatą 6:6, o netrukus persvėrė jį savo naudai. Pirmą kėlinį raudoną kortelę pelnė viena Lietuvos rinktinės lyderių Singrida Kulikovaitė.

Į pusfinalį pateks 1–2 vietas A ir B grupėse užėmusios komandos.

Antrą kėlinį A. Senvaitienės vadovaujama ekipa buvo sušvelninusi skirtumą – 24:27, 28:31, tačiau slovėnės atsilaikė ir vėl padidino persvarą – 33:28.

„Pralaimėjimą lėmė prasta gynyba – buvo labai daug spragų. Nesisekė ir puolimas, ypač pirmą kėlinį, kai nerealizavome daug palankių progų įvarčiams. Didelės įtakos žaidimui turėjo S. Kulikovaitės pašalinimas – ji labai naudinga komandai, bet be Singridos likome jau 26 minutę“, – po nesėkmingai susiklosčiusių varžybų sakė A. Senvaitienė.

Lietuvos rinktinei atstovauja Kauno rajono, Vilniaus, Klaipėdos sporto mokyklų ir klubų auklėtinės ir dvi Vokietijoje ir Norvegijoje rungtyniaujančios rankininkės (Gerda Kairytė ir Kornelija Stanytė).

Vakar lietuvės žaidė su Estijos rinktine, kuri 19:21 pralaimėjo Bosnijos ir Hercegovinos ekipai. Rytoj – dvikova su bosnėmis. Į pusfinalį pateks 1–2 vietas grupėje užėmusios komandos.

A grupėje Farerų salų atstovės 46:24 sutriuškino bulgares, o ispanės 41:21 – turkes.


Rezultatai

Lietuva–Slovėnija 31:35 (12:18). G. Pilikauskaitė 11 įvarčių, G. Kairytė 6, M. Ustilaitė 5 / A. Zulič 11 įvarčių, N. Očepek 7, T. Kogovsek 6.

Estija–Bosnija ir Hercegovina 19:21 (8:8). I. Busina 5 įvarčiai, E.-L. Liivas ir S. Kopel po 4 / A. Mehinagič 5 įvarčiai, L. Cesto 4.

Farerų salos–Bulgarija 46:24 (22:8). S. Hedinsdottir, B. Franksdottir, L. Arge ir M. Palsdottir po 6 įvarčius / M. Spasova 10 įvarčių.

Ispanija–Turkija 41:21 (19:10). E. O. Poles 10 įvarčių, E. B. Somaza 5, M.Ruiz-Huidobro Carillo 4 / B. Dundar 4 įvarčiai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų