Rankinio lygos finale – estų derbis, įvertinti ir Lietuvos komandų žaidėjai

  • Teksto dydis:

„Atrodė, kad į aikštę žaisti išėjome ką tik pakilę nuo Atvelykio stalo“, – ironizavo Klaipėdos „Dragūno“ komandos strategas Gintaras Cibulskis. Uostamiesčio rankininkai ne tik kad neapgynė Baltijos čempionų titulo – šį sezoną nepateko net tarp prizininkų.

Bronza – vilniečiams

Baltijos vyrų rankinio lygos finalo ketverto turnyro pusfinalyje „Dragūno“ ekipa 26:30 pralaimėjo varžybų šeimininkui „Viljandi“ klubui, o mažajame finale dėl bronzos medalių 30:37 nusileido Vilniaus „Šviesai“.

Neleidome „Dragūnui“ susikurti gerų progų metimams, tad man mačas buvo it lengva diena biure.

„Komanda buvo neatpažįstama. Toks mūsų žaidimas – labai nuviliantis ir neatleistinas. Tai nepagarba ne vien žiūrovams, bet ir varžovams, kurie jau dešimtą rungtynių minutę žinojo, kad laimės. Tikiuosi, kad vyrai pasižiūrės į veidrodį ir padarys tinkamas išvadas“, – kalbėjo Klaipėdos ekipos vyriausiasis treneris G.Cibulskis.

„Patikimai gynėmės, neleidome varžovams susikurti gerų progų metimams, tad man šis mačas buvo it lengva diena biure“, – juokavo „Šviesos“ vartininkas Giedrius Morkūnas.

Vilniečiai pusfinalio dvikovą 26:27 pralaimėjo kitai Estijos komandai – Pylvos „Serviti“.

MVP prizas – estui

Finale „Viljandi“ rankininkai 28:21 privertė kapituliuoti „Serviti“. Šie Estijos klubai reguliarųjį sezoną užbaigė užėmę atitinkamai pirmą ir antrą vietas.

Naudingiausiu (MVP) finalo ketverto žaidėju pripažintas Rasmusas Otsas („Viljandi“).

Į simbolinį Baltijos lygos septintuką išrinkti vartininkas Lukas Gurskis (Kauno „Granitas-Karys“), aikštės žaidėjai Martynas Lapinskas ir Vaidas Drevinskas (abu – „Vilnius“), Nedas Buronka (Alytaus „Varsa-Stronglasas“), taip pat Henris Sillaste („Serviti“), Kristo Voika ir Ottas Varikas (abu – „Viljandi“).

Įvertino: „Granito-Kario“ klubas nepateko tarp prizininkų, bet vartininkas L.Gurskis – simbolinėje Baltijos lygos rinktinėje / Evaldo Šemioto nuotr.

Rezultatyviausiai šį sezoną rungtyniavo Aleksandras Patsykailikas („Ogre“) – 179 įvarčiai. Antroje vietoje – V.Drevinskas (164), trečioje – N.Buronka (156), ketvirtoje – M.Lapinskas (148), šeštoje – Mindaugas Urbonas („Vilnius“, 141), septintoje – Deividas Jovaišas („Granitas-Karys“) ir Tomas Drakšas („Dragūnas“, abu – po 137).

Latvių – mažuma

Baltijos lygos varžybose dalyvavo trylika komandų, iš jų po penkias – Estijos ir Lietuvos, trys – Latvijos.

Reguliarųjį sezoną „Šviesa“ užbaigė užėmusi trečią vietą, „Granitas-Karys“ – ketvirtą, „Dragūnas“ – penktą, „Vilnius“ – septintą, „Varsa-Stronglasas“ – aštuntą.

Ketvirtfinalio barjero neįveikė „Granitas-Karys“ (24:31 ir 25:27 pralaimėjo „Dragūnui“).

Vos vienas rungtynes iš 24-ių laimėjo latvių „Latgols“ – 31:30 įveikė estų ekipą „Tapa“.

Rezultatai

Pusfinalis. Klaipėdos „Dragūnas“–„Viljandi“ 26:30 (11:15). D.Hlušakas 8 įvarčiai, L.Simonavičius 4, M.Lapiniauskas, R.Palskys ir I.Savičius po 3 / H.Koksas 7 įvarčiai, K.Koovitas 5, K.Voika 4.

Pusfinalis. Vilniaus „Šviesa“–Pylvos „Serviti“ 26:27 (13:12). Š.Ugianskis 8 įvarčiai, D.Plėta 4, T.Bernatavičius, A.Švilpa ir T.Rasakevičius po 3 / H.Sillaste 9 įvarčiai, A.Celminis, C.-E.Uibo ir H.Varulas po 3.

Dėl 3-ios vietos. „Šviesa“–„Dragūnas“ 37:30 (22:10). Š.Ugianskis 7 įvarčiai, E.Sinkevičius 6, D.Plėta 5, A.Švilpa po 5 / D.Hlušakas 8 įvarčiai, T.Drakšas ir B.Butkus po 4.

Finalas. „Viljandi“–„Serviti“ 28:21 (14:9). H.Koksas 8 įvarčiai, O.Varikas 5 / H.Sillaste 6 įvarčiai, T.Kase 4.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių