Pereiti į pagrindinį turinį

Rankinio rinktinė liko be lyderio

2009-06-09 23:59

Lietuvos vyrų rankinio rinktinė Europos čempionato atrankos varžybose neturi kur trauktis. Tačiau jos padėtis nepavydėtina – dėl traumų lemiamų mačų negalės žaisti 6 pagrindinės sudėties rankininkai.

Trečiadienį Ukrainoje Lietuvos rankininkai su šios šalies rinktine žais penktąsias 2010 m. Europos čempionato atrankos varžybas. Norint išsaugoti bent teorines viltis kovoti dėl antrosios vietos grupėje, lietuviams būtina iškovoti bent lygiąsias.

"Laiko pasirengti turėjome normaliai – savaitę, bet patyrėme tokių nuostolių, kurių niekas nekompensuos, – dienraščiui sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Miglius Astrauskas. – Paskutinėse Vokietijos čempionato rungtynėse sunkią traumą patyrė mūsų lyderis Andrius Stelmokas, kuris tikrai nebežais šio atrankos ciklo rungtynių. Blogiausia, kad jam lygiavertės pamainos nėra. Teks grūdintis granitiečiui Gintarui Cibulskiui."

Negana to, dėl traumų nežais pagrindiniai antrosios linijos žaidėjai aukštaūgiai Nerijus Atajevas ir Robertas Paužuolis, abu kairiarankiai Andrius Račkauskas ir Tomas Eitutis. Trauma duris į rinktinę užtrenkė ir Remigijui Čepuliui. Vienintelė paguoda, kad Lietuvos vartus gins stipriausieji šalies vartininkai – Arūnas Vaškevičius ir Almantas Savonis.

Vakar rinktinė išvyko į Latviją ir vakare sužaidė kontrolines rungtynes su šios šalies komanda. Šiandien iš Rygos rankininkai skris į Ukrainos miestą Zaporožę.

"Nepaisant nieko, į Ukrainą vykstame laimėti. Kiek žinome, mūsų varžovai taip pat turi problemų dėl žaidėjų, – ryžto kaip visada nestokojo M.Astrauskas. – Tačiau jeigu mums nepavyktų iškovoti nė taško, tuomet tikriausiai likusias rungtynes žaisime su jaunesniais rankininkais, kad jie grūdintųsi ir kauptų patirtį."

Lietuvos rankininkai, kovą su ispanais žaidę Kauno sporto halėje, džiaugėsi sugrįžę į šią areną, kurią jie visada vadino namų arena. Tačiau dėl ekonominių sumetimų rinktinė likusius Europos čempionato atrankos mačus žais Utenoje (su Kipru) ir Šiauliuose (su Ukraina).

Per ketverius Europos čempionato atrankos mačus Lietuvos rankininkai yra įveikę Kiprą, dukart sužaidę lygiosiomis su Olandija ir pralaimėję grupės favoritams ispanams. Į 2010 m. Europos čempionatą Austrijoje pateks po dvi stipriausias kvalifikacijos grupių komandas.


Turnyro lentelė

Komanda Rungtynės Pergalės Lygiosios Pralaimėjimai Įvarčių santykis Taškai
1. Olandija 6 3 2 1 168:133 8
2. Ispanija 4 3 0 1 118:93 6
3. Ukraina 4 3 0 1 110:91 6
4. Lietuva 4 1 2 1 94:92 4
5. Kipras 6 0 0 6 119:200 0

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis

Birželio 10 d. Ukraina – Lietuva

Birželio 13 d. Lietuva – Kipras

Birželio 17 d. Ispanija – Lietuva

Birželio 21 d. Lietuva – Ukraina

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų