Rankinio žaidėjų misija – padėti rinktinei

2019 m. geriausių Lietuvos rankininkų rinkimus laimėjo šalies rinktinių žaidėjai, anksčiau nė karto nepelnę šio titulo.

18-metės sėkmė

Tarp moterų triumfavo 18-metė Aušra Šponė iš Vilniaus "Eglės" klubo.

Ji nukonkuravo 2018-ųjų laureatę Audingą Kniubaitę (Kauno "Acme-Žalgiris"), savo komandos draugę Daivą Aleksandravičiūtę, legionieres Gretą Kavaliauskaitę ("09 "Kirchhof", Vokietija), Gretą Rinkevičiūtę ("Allensbach", Vokietija) ir Brigitą Ivanauskaitę ("Rodertal", Vokietija).

A.Šponei antrą vietą skyrė tiek specialistų komisija, tiek rankinio sirgaliai, tačiau susumavus rezultatus "Eglės" žaidėja tapo lydere.

Praėję metai Aušrai buvo sėkmingi: iškovota Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurė, debiutas nacionalinėje moterų rinktinėje, ketvirtoji vieta Europos jaunimo (iki 18 metų) čempionato B divizione su šalies merginų komanda.

D.Aleksandravičiūtė surinko daugiausia sirgalių balsų, tačiau komisija jai skyrė tik 5-ąją vietą. Specialistai buvo palankiausi G.Kavaliauskaitei, bet rankinio aistruoliai už šią žaidėją balsavo ne itin aktyviai.

Visada noriu atstovauti Lietuvai ir su rinktine pasirodyti kuo geriau.

Specialistai – už M.Dumčių

Pastarųjų trejų metų geriausią Lietuvos rankininką Aideną Malašinską nustelbė Mindaugas Dumčius.

Zaporožės "Motor" (Ukraina) klubui atstovaujantį 33-ejų A.Malašinską labiausiai palaikė sirgaliai, o 24-erių M.Dumčiui (Drezdeno "Elbflorenz", Vokietija) jie skyrė antrą vietą. Specialistų komisijos nuomonė buvo priešinga: daugiau balų – M.Dumčiui, mažiau – A.Malašinskui.

Abiem rankininkams surinkus po lygiai balų, Metų rankininko titulas teko M.Dumčiui. Tai lėmė specialistų balsai.

"Visada noriu atstovauti Lietuvai ir su rinktine pasirodyti kuo geriau", – taip apie artėjančias 2021 m. pasaulio čempionato atrankos varžybas kalbėjo M.Dumčius.

Tradiciniuose LRF rinkimuose trečią vietą užėmė Jonas Truchanovičius ("Montpellier", Prancūzija).

Tarp nominantų dar buvo Gerdas Babarskas ("Chambery", Prancūzija), Giedrius Morkūnas (Ryhimiakio "Cocks", Suomija) ir Žanas Gabrielius Virbauskas (Klaipėdos "Dragūnas").

M.Dumčius

Latvis – elito gretose

Naujienų portalas "Handball-Planet" išrinko geriausius 2019-ųjų pasaulio rankininkus. Deja, tarp 1–4 vietas užėmusių visų pozicijų žaidėjų nėra nė vieno Lietuvos atstovo, o latviai džiaugiasi Dainiaus Krištopano sėkme.

215 cm ūgio ir 135 kg svorio D.Krištopaną, atstovaujantį Skopjės "Vardar" (Slovėnija) klubui, "Handball-Planet" apklausoje dalyvavę rankinio apžvalgininkai ir sirgaliai išrinko geriausiu dešiniojo pusiau krašto žaidėju.

Daugiausia taškų – 87 – surinko ir Metų rankininku tapo danas Mikelis Hansenas (Paryžiaus "Saint-Germain" klubas).

Kartu su M.Hansenu ir D.Krištopanu (53 tšk.) į simbolinį septyntuką pateko dar du Danijos nacionalinės komandos žaidėjai – Niklas Landinas ("THW Kiel", Vokietija – 71 tšk.) ir Rasmusas Lauge Schmidtas ("Telekom Veszprem", Vengrija – 54 tšk.) bei vokietis Uwe Gensheimeris ("Saint-Germain", 46 tšk.), norvegas Bjarte Myrholas ("Skjern Handbold", 40 tšk.) ir ispanas Ferranas Sole (Tulūzos "Fenix", Prancūzija – 30 tšk.).

Geriausių rankininkių rinkimų rezultatus "Handball-Planet" susumuos šiandien.

Teisėjaus ir lietuviai

Ryškiausios Senojo kontinento rankinio žvaigždės susitiks jau kitą savaitę Švedijos, Norvegijos ir Austrijos sporto arenose, kuriose vyks Europos vyrų rankinio čempionato finalo turnyras.

Jame debiutuosianti Latvijos rinktinė su D.Krištopanu kovos C grupėje – susitiks su Vokietijos, Nyderlandų ir Ispanijos ekipomis.

Į pagrindinę Austrijos komandos sudėtį nepateko šios šalies pilietybę turintis Romas Kirveliavičius. Austrai B grupėje išmėgins jėgas su Čekijos, Šiaurės Makedonijos ir Ukrainos atstovais.

A grupėje rungtyniaus kroatai, baltarusiai, juodkalniečiai ir serbai, D –  prancūzai, norvegai, portugalai ir bosniai, E – danai, vengrai, islandai ir rusai, F – švedai, slovėnai, šveicarai ir lenkai.

Tarp varžybų teisėjų bus lietuviai Vaidas Mažeika ir Mindaugas Gatelis.

Europos čempionų titulą gins Ispanijos rankininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių