Reguliarųjį sezoną laimėjo Kauno regbininkai: pusfinalyje laikys varžovų iš Latvijos egzaminą

„Specialiai žaidėme be penkių šešių pagrindinės sudėties narių, kad pamatytume vietinių žaidėjų pajėgumą“, – kalbėjo „Ąžuolo“ treneris Linas Naujalis. Kauno regbininkai tapo Baltijos „Top“ lygos reguliariojo čempionato nugalėtojais ir pusfinalyje laikys varžovų iš Latvijos egzaminą.

„Net jei būtume laimėję vienu tašku, toks žaidimas mūsų netenkina“, – savikritiškai kalbėjo „Baltrex-Šiaulių“ ekipos treneris Vytaras Bloškys.

Šiauliečiai paskutinėje reguliariojo sezono akistatoje primetė kovą „Ąžuolui“, bet pranašumo neišlaikė. Tiesa, iš pradžių lietingos sąlygos pasirodė palankesnės svečių iš Kauno kolektyvui. Jie pirmavo 9:3, 16:10. Dramatiška ir atkakli kova tęsėsi visą rungtynių laiką, „Baltrex-Šiauliai“ ir toliau atakavo, o 62 min. Donatas Trumpickas prispaudė kamuolį varžovų įskaitiniame plote (20:16) šiauliečių naudai. Kauno ekipa atsakė Arno Staniulio ir Eimanto Bagarausko taškais ir šventė pelnytą pergalę 23:20.

Iki septynių iš eilės pergalių seriją pratęsęs „Ąžuolas“ tapo reguliariojo sezono nugalėtoju ir turi 32 taškus, o „Baltrex-Šiauliai“ smuktelėjo į antrą poziciją su 30 taškų.

Geriausiais rungtynių žaidėjais buvo išrinkti E.Bagarauskas („Ąžuolas“) ir Matas Miežys („Baltrex-Šiauliai“).

Žinojome, kad bus principinė kova. Norėjau pamatyti, kur mes esame.

Po rungtynių „Baltrex-Šiaulių“ treneris V.Bloškys pripažino, kad „Ąžuolui“ pavyko pasinaudoti jo komandos spragomis grumtynėse.  „Ąžuolo“ vairininkas Linas Naujalis „Baltrex-Šiaulius“ pavadino pirmąja pusiau profesionalia regbio komanda Lietuvos istorijoje, todėl pergalė prieš juos yra dar saldesnė.

„Žinojome, kad bus principinė kova. Norėjau pamatyti, kur mes esame. Buvo klaidų, strategijos nesilaikymo, bet antrajame kėlinyje pasinaudojome standartinėmis situacijomis“, – dėstė L.Naujalis.

Kitose paskutinio turo rungtynėse Vilniaus „Geležinis vilkas“ 29:17 įveikė Vilniaus „VRA-Tomosta“, „Šiauliai“ 3:51 neprilygo Šiaulių „Vairas-Kalvis-Jupoja“ komandai, o Kekavos „Miesnieki“ (Latvija) 10:27 nusileido Garkalnės „Livonia“ (Latvija) klubui.

Geriausiais turo žaidėjais buvo pripažinti Matas Miežys („Baltrex-Šiauliai“), Arnas Bagarauskas („Vairas-Kalvis-Jupoja“), Pedro Caseres Garzonas („Livonia“), Emilis Balodis („Miesnieki“), Tomas Kušlevičius („VRA-Tomosta“), Laurynas Marcinkus („Geležinis vilkas“), Eimantas Bagarauskas („Ąžuolas“) ir Vaidas Kizilaitis („Šiauliai“).

Baltijos regbio „Top“ lygos pusfinalis startuos jau kitą savaitgalį – spalio 1–2 d. Šeštadienį „Ąžuolas“ išvykoje susitiks su „Livonia“, o „Baltrex-Šiauliai“ kausis su „Vairu-Kalviu-Jupoja“. Atsakomieji susitikimai bus žaidžiami spalio 8 d. Lygos finalas vyks spalio 22 d.


Šiame straipsnyje: regbisąžuolasLinas Naujalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių