Pereiti į pagrindinį turinį

Rinktinė tikisi bent keturių taškų

2008-10-07 09:00
Rinktinė tikisi bent keturių taškų
Rinktinė tikisi bent keturių taškų / Tado Markevičiaus nuotr.

Lietuvos futbolo rinktinė nežada nuleisti aukštai iškeltos kartelės ir nusiteikę padaryti viską, kad varžovai į lietuvius žiūrėtų dar atsargiau. Vakar mūsiškiai pradėjo pasirengimą 2010 m. pasaulio futbolo čempionato atrankos etapo mačams su Serbijos ir Farerų salų rinktinėmis.

Rengsis Vokietijos kurorte

"Visas futbolo pasaulis dabar kalba apie Lietuvą. Viena vertus, tai yra gerai – sulaukiame daugiau dėmesio, kita vertus, tai yra blogai, nes varžovai mus vertina rimčiau. Kad ir kaip būtų, mano, kaip trenerio, užduotis nesikeičia: privalome laimėti abejas rungtynes ir išlaikyti lyderių pozicijas grupėje", – ambicingai nusiteikęs kalbėjo rinktinės strategas Jose Couceiro.

Skambias pergales prieš Rumuniją ir Austriją iškovojusi Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė vakar išvyko į Vokietiją, kur surengs 5 dienų treniruočių stovyklą. 50 km nuo Miuncheno įsikūrusiame kurortiniame Bad Worishofeno miestelyje lietuviai rengsis spalio 11 d. mačui išvykoje su Serbijos komanda ir spalio 15 d. susitikimui Kaune su Farerų salų rinktine.

"Kauno" klubo vyriausiojo trenerio postą praėjusią savaitę palikęs portugalas J.Couceiro pažymėjo, kad jau senokai nematė rinktinės futbolininkų, tad vengė plačiau kalbėti apie galutinę komandos sudėtį. "Sunku kalbėti apie kiekvieno iš jų dabartinę formą, nes žaidėjus mačiau prieš mėnesį. Tačiau tam Vokietijoje turėsime laiko, rengsime pratybas, kursime žaidimo planus", – apie šios savaitės darbą pasakojo treneris.

Lietuvos futbolo rinktinių direktoriaus Roberto Tautkaus teigimu, komandoje greičiausiai nebus brolių Edgaro ir Deivido Česnauskių, kurie gydosi traumas. Šįkart ekipai taip pat negalės padėti "Kauno" gynėjas Nerijus Radžius, Ukrainoje rungtyniaujantis saugas Aurimas Kučys ir Čekijoje žaidžiantis Tomas Radzinevičius.

Tenkintų ir lygiosios

Į stovyklą Vokietijoje dauguma rinktinės žaidėjų rinksis iš savo klubų, o vakar iš Vilniaus oro uosto išvyko 7 futbolininkai: Edgaras Jankauskas, Arūnas Klimavičius, Linas Pilibaitis, Irmantas Zelmikas, Andrius Skerla, Armantas Vitkauskas ir Mindaugas Kalonas.

– Kaip komanda nusiteikusi kovai su Serbija? – prieš skrydį žurnalistai paklausė Airijos Dublino "FC Bohemians" klube žaidžiančio M.Kalono.

– Su nedaug žaidėjų teko bendrauti, bet su kuriais kalbėjau telefonu, visi nusiteikę kovingai.

– Kuo Serbija išsiskiria iš kitų rinktinių?

– Ši komanda visada buvo stipri. Varžybos laukia tikrai sudėtingos, todėl atsakingai rengsimės joms. Manau, kad treneris pasirinks gerą taktiką prieš tokią stiprią komandą.

– Ką akcentuosite rengdamiesi mačui su serbais?

– Manau, kad žaisdami namų aikštėje jie žais atakuojantį futbolą, tad pirmiausia reikės stengtis apsiginti ir atsiradus progai kontratakuoti.

– O ką galite pasakyti apie Farerų salų rinktinę?

– Manau, kad ir jų negalima "nurašyti". Visi matėme, kiek rumunai turėjo vargo, kol juos įveikė (Rumunija nugalėjo Farerų salų rinktinę 1:0 – red. past.). Tad, norint iškovoti dar tris taškus, teks įdėti pastangų.

– Po pergalės prieš Rumuniją daug kas kalbėjo, kad Jūsų varžovai neįvertino. Ar serbai į jus jau rimčiau žiūrės?

– Serbijos rinktinės futbolininkai jau turėtų į mus žiūrėti kitaip. Juk turnyro lentelė rodo, kad lietuviai demonstruoja gerą taktiką ir stiprų žaidimą. Manau, kad ir mūsų treneris jau bus kitaip nusiteikęs.

– Ar esi patenkintas savo sportine forma?

– Taip, viskas neblogai, manau esu normaliai pasirengęs.

– Kaip manote, koks bus rezultatas ir kiek taškų pavyks iškovoti per dvejas rungtynes?

– Keturi taškai būtų labai geras rezultatas. Tad būtume patenkinti, jeigu su serbais pavyktų sužaisti 0:0.

Serbai paskelbė sudėtį

Lietuviai su serbais žais ateinantį šeštadienį Belgrade. Iki šiol būsimieji mūsiškių varžovai atrankos į 2010 m. pasaulio čempionatą rungtynėse 2:0 nugalėjo Farerų salų futbolininkus ir 1:2 pralaimėjo prancūzams.

Sekmadienį Serbijos rinktinės vyriausiasis treneris Radomiras Antičius paskelbė 23 futbolininkų pavardes, kurie rengsis rungtynėms su Lietuva. Šiame sąraše atsidūrė tik šeši Serbijos klubams atstovaujantys žaidėjai, o visi kiti rungtyniauja užsienio komandose.

Didžiausiomis rinktinės žvaigždėmis įvardijami komandos kapitonas Dejanas Stankovičius (žaidžia Milano "Inter") ir Nemanja Vidičius ("Manchester United").

Serbijos rinktinės sudėtis

Vartininkai: Vladimiras Stojkovičius (Lisabonos "Sporting", Portugalija), Vladimiras Dišljenkovičius (Donecko "Metalurg", Ukraina), Bojanas Isailovičius (Belgrado "Čukarički", Serbija).

Gynėjai: Branislavas Ivanovičius (Londono "Chelsea", Anglija), Nemanja Vidičius ("Manchester United", Anglija), Ivica Dragutinovičius ("Sevilla", Ispanija), Mladenas Krstajičius ( "Schalke 04", Vokietija), Antonio Rukavina (Dortmundo "Borussia", Vokietija), Ivanas Obradovičius (Belgrado "Partizan"), Igoris Djuričius (Novi Sado "Vojvodina").

Saugai: Dejanas Stankovičius (Milano "Inter", Italija), Zdravko Kuzmanovičius (Florencijos "Fiorentina", Italija), Nenadas Miljašas (Belgrado "Crvena Zvezda), Milošas Ninkovičius (Kijevo "Dinamo", Ukraina), Gojko Kačaras (Berlyno "Hertha", Vokietija), Milošas Krasičius (Maskvos CSKA, Rusija), Boško Jankovičius ("Genoa",Italija), Zoranas Tošičius (Belgrado "Partizan"), Stefanas Babovičius ("Nantes", Prancūzija).
Puolėjai: Nikola Žigičius ("Valencia", Ispanija), Danko Lazovičius (Eindhoveno PSV, Olandija), Marko Panteličius (Berlyno "Hertha", Vokietija), Draganas Mrdja (Novi Sado "Vojvodina").

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų