S. Krupeckaitė kviečia kolegas suvienyti jėgas

  • Teksto dydis:

„Dviračių sportas mūsų šalyje gyvena ne pačius geriausius laikus. Turime ne vieną elito sportininką, tačiau privalome labai susirūpinti jaunimo ugdymu“, – pareiškė naują gyvenimo etapą pradėjusi viena tituluočiausių Lietuvos dviratininkių Simona Krupeckaitė.

Pareigos: sporto direktorė

Pernai rudenį su didžiuoju sportu atsisveikinusi treko žvaigždė pradėjo dirbti Lietuvos dviračių sporto federacijoje (LDSF) – jai patikėtos sporto direktorės pareigos.

S.Krupeckaitė per dviratininkės karjerą dukart tapo pasaulio ir triskart Europos čempione, pagerino du pasaulio rekordus, pasaulio taurės varžybose iškovojo net 37 medalius, dalyvavo penkiose olimpinėse žaidynėse.

Paskutinis Simonos startas – Tarptautinės dviračių sporto sąjungos (UCI) treko Čempionų lygos 4-ame etape Londone 2021-ųjų gruodį.

Įvardijo užduotis

LDSF prezidentas Darius Levickis pasidžiaugė, kad S.Krupeckaitė papildė federacijos administracijos komandą.

Sporto pasaulyje esu daug metų, tik dabar teks galvoti ne apie save, o rūpintis kitais.

„Prikalbinti Simoną nebuvo sunku. Ne kartą diskutavome apie bendrą darbą, norėjome išsiaiškinti, ar mūsų siekiai tokie pat, ar vienodai įsivaizduojame tikslus, – kalbėjo LDSF vadovas. – Simona puikiai supranta problematiką, tam tikras mūsų sporto ydas. Žinome, kad nebus lengva, bet esame laimingi, jog ji prisijungė prie mūsų federacijos veiklos.“

LDSF vadovas įsitikinęs, kad sportinei federacijos veiklai būtina skirti dar didesnį dėmesį.

„Yra net penkios olimpinės disciplinos – treko, plento, MTB ir BMX lenktynės ir laisvojo stiliaus BMX, iš viso vystome beveik dešimt dviračių sporto disciplinų ir jų atšakų. Tad kasmet turime surengti tiek pat Lietuvos elito grupės čempionatų, prisidėdami prie jų iš dalies arba prisiimdami visą organizacinę atsakomybę. Kur dar pasaulio, Europos čempionatai, kitos tarptautinės varžybos, Lietuvos vaikų, jaunučių ir jaunių čempionatai? Veiklos tikrai daug, – pažymėjo D.Levickis. – Siekdami efektyvumo privalome skirti dar daugiau dėmesio talentų paieškai, rinktinių rengimo sezonui priežiūrai ir koordinavimui, užtikrinti aiškius sportinius kriterijus. Sporto direktorė bus atsakinga už iškeltų sportinių tikslų vykdymą.“

Reikia nupūsti dulkes

Karjera: Lietuvos dviratininkė (dešinėje) 2010-aisiais Danijoje tapo keirino rungties pasaulio čempione. / Scanpix nuotr.

– Nuo dviračio – į direktorės kėdę. Ar lengva buvo apsispręsti? – paklausėme S.Krupeckaitės.

– Neslėpsiu, pamąstyti reikėjo. Be to, dirbti nebus labai paprasta, nes yra kur tobulėti. Sporto pasaulyje esu daug metų, tik dabar teks galvoti ne apie save, o rūpintis kitais ir siekti bendrų tikslų. Dar sportuodama vis susimąstydavau, ką veiksiu baigusi dviratininkės karjerą. Užklysdavo įvairios mintys, idėjos, tačiau konkrečių atsakymų nerasdavau. Viena aišku: norėjau ir noriu prisidėti prie dviračių sporto vystymo Lietuvoje, nes tai – ką išmanau ir mėgstu.

– Anksčiau LDSF sporto direktoriaus pareigybės nebuvo. Kokie darbai laukia jūsų?

– Mano užduotys – užtikrinti sportinės veiklos planavimo nuoseklumą ir sistemiškumą, didinti efektyvumą, padėti treneriams tinkamai planuoti treniruočių procesą ir varžybų kalendorių. Tikiuosi, kad su specialistais pavyks rasti bendrą kalbą. Tik kartu galime nuversti kalnus.

– Kaip vertinate situaciją Lietuvos dviračių sporte?

– Ne patys geriausi laikai. Turime ne vieną elito sportininką, tačiau privalome labai susirūpinti jaunimo ugdymu. Reikia plėsti dviračių sporto geografiją Lietuvoje, pritraukti naujų specialistų. Manau, kad reikia vėjelio, kuris nupūstų dulkes.

– Ką norėtumėte perduoti dviračių sporto treneriams, dviratininkams?

– Mano noras – padėti visiems ir kiekvienam, kelti dviračių sporto lygį ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. Norėdami žengti į priekį, turime suvienyti jėgas, į daug ką žvelgti plačiau ir optimistiškiau.

S.Krupeckaitės atėjimas į LDSF administraciją – ne vienintelė naujiena: nuo balandžio 11-osios Techniniu direktoriumi pradės dirbti jau anksčiau federacijos veikloje dalyvavęs Antanas Taučius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rici

Rici portretas
Kol federacijoj trinsis seni kadrai,kurie suka ir prižiūri savo bizniuką su varžybom,niekas nesikeis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių