Pereiti į pagrindinį turinį

"Sakalai" grįžo į pergalių kelią

2009-02-20 09:00
"Sakalai" grįžo į pergalių kelią
"Sakalai" grįžo į pergalių kelią / Mindaugo Ažušilio nuotr. Veržlumas: "Sakalų" žaidėjas A.Labuckas (dešinėje) prasiveržė pro šiauliečių aukštaūgį M.Kuzminską.

Prieš pusantros savaitės skaudų antausį namie gavę Vilniaus "Sakalai" atsigriebė rungtynėse su Lietuvos krepšinio lygos (LKL) prizininkais. Tuo tarpu LKL čempionai paskelbė boikotą.

Prametė dvi baudas

Vilniečiai antrus metus iš eilės šventė pergalę Šiaulių arenoje. Trečiadienį "Sakalai" 86:84 (26:19, 20:21, 19:17, 21:27) pranoko "Šiaulius".

Svečiai iniciatyvą valdė visas rungtynes, tačiau po keturių iš eilės klaidų leido "Šiauliams" spurtuoti 15:0 ir priartėti iki 83:84. Arvydas Šikšnius kitoje atakoje šaltai realizavo baudas, tačiau "Sakalai" sugebėjo prasižengti prieš tritaškį metusį Gediminą Maceiną. Tačiau šis įmetė tik vieną baudos metimą.

"Pulsas šiek tiek padažnėjo, – kalbėdamas su dienraščiu šypsojosi "Sakalų" strategas Nerijus Zabarauskas. – Tačiau giliai širdyje jaučiau, kad turime laimėti tas rungtynes, nes didžiąją dalį rungtyniavome geriau. Be to, žinojau, kad Maceina nėra pats geriausias "Šiaulių" baudų metikas, todėl tikėjausi, kad jis prames. Taip ir atsitiko."

19 taškų nugalėtojams pelnė Laurynas Samėnas, 15 – A.Šikšnius, 14 – Vytautas Šarakauskas, 13 – Arnas Labuckas. Šeimininkų gretose išsiskyrė Andrius Šležas (19 taškų) ir Gintaras Kadžiulis (17).

Treneris turėjo priekaištų

"Šiaulių" treneris Antanas Sireika dėl pralaimėjimo kaltino žaidėjų atsipalaidavimą: "Priekaištų šiandien neturiu tik tiems, kurie nepakilo nuo atsarginių žaidėjų suolo."

"Šiauliai" (9 pergalės, 4 pralaimėjimai) LKL rikiuotėje dalijasi 3-4 vietas su Kėdainių "Nevėžiu", o "Sakalai" (7, 8) išlaiko šeštą poziciją.

Vilniečiams tai buvo penktoji pergalė per šešis pastaruosius mačus. "Sunkiai dirbame visą sezoną, todėl žaidžiame vis tvirčiau, rodome savo veidą. Neskirstome rungtynių į beviltiškas ar lengvas. Kiekvieną kartą, net žaisdami su "Žalgiriu" ar "Lietuvos rytu", einame kovoti dėl pergalės. Aišku, žaidimo broko lieka nemažai, tačiau tobulėjame, ir tai džiugina", – pabrėžė N.Zabarauskas.

Krepšinio specialistas nesiryžo išskirti nė vieno auklėtinio, kuris šį sezoną padarė didžiausią pražangą. "Apie nudžiuginusius ar nuvylusius žaidėjus galėsime pakalbėti pavasarį, po sezono", – paaiškino Vilniaus ekipos strategas.

"Žalgiris" paskelbė boikotą

Vakar LKL arenose vyko dar trys mačai. Ketvirtasis, turėjęs vykti Kėdainiuose tarp "Nevėžio" ir "Žalgirio", kauniečių prašymu buvo atidėtas. LKL vadovai sutiko atidėti rungtynes tik iki sekmadienio.

"Žalgirio" vadovams teko prašyti LKL pagalbos dėl to, kad algų negaunantys krepšininkai nutarė boikotuoti rungtynes. Už neatvykimą į rungtynes be pateisinamos priežasties klubui grėstų 40 tūkst. litų bauda ir net pašalinimas iš čempionato. Tik mažai tikėtina, kad iki to laiko situacija pasikeis.

Rytoj LKL žvaigždės spindės Šiauliuose – per tradicinę "Žvaigždžių dieną".


Turnyro lentelė

1. "Žalgiris" 13 13 0

2. "Lietuvos rytas" 13 12 1

3. "Šiauliai" 13 9 4

4. "Nevėžis" 13 9 4

5. "Neptūnas" 14 7 7

6. "Sakalai" 15 7 8

7. "Kaunas Triobet" 14 5 9

8. "Techasas" 12 3 9

9. "Alytus" 13 3 10

10. "Aisčiai" 13 3 10

11. "Sūduva" 13 2 11

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų