Salės futbolo rinktinės treneris: tik žaisdami su stipresnėmis rinktinėmis mes augame

Lietuvos salės futbolo (futsalo) rinktinės treneris Jevgenijus Ryvkinas po sužaistų kontrolinių rungtynių su Slovakija teigė, kad rezultatai nebuvo patenkinami, tačiau akistatos su stipresnėmis komandomis gali subrandinti Lietuvos futbolininkus, kurių laukia rimtesni iššūkiai.

Stovykloje Slovakijoje Lietuvos komanda laukė rungtynių po to, kai Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) oficialiai suteikė teisę Lietuvai rengti 2020 metų salės futbolo pasaulio čempionatą. Pasiruošimą pradėjusiems lietuviams nepavyko prilygti slovakams abiejuose mačuose (1:4, 0:6), tačiau Lietuvos treneris teigė, kad tokie mačai suteikia vertingos patirties.

„Mes žaidėme dvejas draugiškas rungtynes su stipriu varžovu. Tai buvo eilinis pasirengimo etapas. Žinoma, aš suprantu, kad rezultatai nėra patenkinami, bet aš jau seniau sakiau, kad tik rungtynėse su stipriomis rinktinėmis mes augsime, netgi pralaimėdami pradinio pasiruošimo etapuose, kadangi nė viena treniruotė negali pakeisti pačių rungtynių. Mūsų tikslai Slovakijoje buvo parengti gynybinius veiksmus žaidžiant su stipriu varžovu ir įvertinti mūsų žaidėjų tikrą pajėgumą. Mes galėtume rasti mums lygų varžovą, prieš kurį galbūt būtume pasiekę teigiamą rezultatą, tačiau tuomet gautume iškreiptą informaciją apie mūsų galimybes“, – tvirtino J. Ryvkinas.

Specialistas pasikartojo, jog rungtynėse su Slovakija nepavyko surinkti pagrindinės komandos sudėties ir pripažino, jog dauguma žaidėjų dar yra nepasirengę tokio aukšto lygio rungtynėms: „Yra 3-4 žaidėjai, kurie gali jau dabar žaisti tokio lygio varžybose. Likę turės rimtai pradėti ruoštis, jeigu jie ir toliau nori žaisti nacionalinėje komandoje. Žinoma, trenerių personalas taip pat tęs aktyvų atrankos darbą. Reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad žaidėjai atvyksta į nacionalinę komandą tik kelioms dienoms ir mums neįmanoma pagerinti jų fizinio pasirengimo. Žaidėjų fizinis pasirengimas sezono metu turėtų būti tobulinamas jų klubuose. Per pastarąsias dvi rungtynes startavome gerai, bet blogai užbaigdavome kėlinius, o tai rodo, kad mūsų žaidėjai yra fiziškai silpnai pasiruošę“.

„Suprantu, kad futsalas Lietuvoje neturi profesionalios sporto šakos statuso, tačiau mes norime pasiekti gerų rezultatų, o tai reiškia, kad ieškosime išeičių. Pavyzdžiui, fizinio pasirengimo treneris kandidatams į nacionalinę komandą sukurs atskiras programas, stebės jų įgyvendinimą ir pasirengimą. Rinktinės skautas stebės žaidėjus vietiniame čempionate ir kitose rungtynėse. Ši informacija leis mums kokybiškiau suformuoti komandą. Tikiuosi, kad tai irgi motyvuos žaidėjus. Kas gali būti svarbiau visiems save gerbiantiems sportininkams, nei ginti savo šalies garbę namuose vyksiančiame pasaulio čempionate?“, – samprotavo J. Ryvkinas.

Gruodžio 1-2 dienomis numatomos Lietuvos salės futbolo rinktinės kontrolinės rungtynės su Andora. Pasak J. Ryvkino, jo auklėtinių artimiausiu metu laukia rimtų sprendimų metas.

„Negaliu pasakyti, ar turėsime stipriausią sudėtį ateinančiose akistatose su Andora. Rungtynėms su Slovakija mes neturėjome septynių žaidėjų, kurie tikrai sustiprintų komandą ir, svarbiausia, žinotų naują taktinę informaciją bei neįkainojamą tokių rungtynių patirtį. Dabar kitoje stovykloje jiems viskas prasidės nuo nulio. Tikriausiai jau atėjo laikas, kai žaidėjai, kurie, norės žaisti nacionalinėje komandoje, turės visiškai susitelkti į salės futbolą, – dėstė treneris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių