Pereiti į pagrindinį turinį

Šaulys iš lanko V.Šigauskas kovos dėl bronzos medalio

2009-05-08 13:19
Šaulys iš lanko V.Šigauskas kovos dėl bronzos medalio
Šaulys iš lanko V.Šigauskas kovos dėl bronzos medalio / „Reuters“ nuotr.

Kroatijoje, Porečo mieste vykstančiose šaudymo iš lanko pasaulio taurės antrojo etapo varžybose Vladas Šigauskas kovos dėl bronzos medalio. Lietuvis ketvirtfinalyje laimėjo tikrą trilerį su pasaulio čempionu.

Lietuvos lankininkų federacija (LLF) informavo, kad V.Šigauskas pirmą 1/32 finalo dvikovą su Indijos lankininku Sherpa Chungda laimėjo 118:111 ir pasiekė ir naują Lietuvos rekordą. Šešioliktfinalio dvikova su Turkijos lankininku Serkanu Tuna taip pat baigėsi V.Šigausko pergale 116:111.

Aštuntfinalyje Vladas susitiko su dabartiniu pasaulio čempionu, Kanados lankininku Dietmaru Trillusu. Tai buvo sunkiausia dienos dvikova. Po keturių serijų lietuvis ir kanadietis pasiekė vienodą rezultatą - 117:117. Šios dvikovos likimą turėjo nulemti tik vienas geriausias šūvis. Tačiau abu lankininkai du kartus iš eilės pataikė į dešimtukus. Pagal taisykles po trečio šūvio laimi tas lankininkas, kurio strėlė pataiko arčiau taikinio centro. Tačiau trečiuoju šūviu abu lankininkai pataikė ne tik į dešimtukus, bet ir strėlės buvo visiškai vienodai nutolusios nuo centro. Toks atvejis - itin retas. Todėl teisėjai leido šauliams šauti dar po vieną šūvį, kuris ir buvo lemtingas. Lietuvis pataikė dešimtuką, o Kanados lankininkas - į devintuką.

Ketvirtfinalyje V.Šigauskas susitiko su 2007 m. pasaulio taurės nugalėtoju iš Salvadoro Jorge Jimenezu. Dvikova vėl pasibaigė lygiu rezultatu 115:115. Ir vėl viską turėjo nulemti tik vienas geriausias šūvis. Pirmus šūvius lankininkai pataikė į devintukus. Tačiau antrąjį šūvį Salvadoro lankininkas pataikė į dešimtuką o V.Šigauskas - į devintuką. Šeštadienį lietuvis mažojoje finalinėje dvikovoje dėl bronzos medalio kovos su Vokietijos lankininku Paulu Titscheriu.

Jelena Babinina dvikovoje dėl patekimo į 1/32 finalo susitiko su Austrijos lankininke Walch Doris ir, pataikiusi 109 taškus, pralaimėjo varžovei, surinkusiai 111 taškų.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų